Ismét Nemzetközi a Tavasz!

2019.

március

04.

A március 9-i, a hagyományosan az EXPO Centerben megrendezésre kerülő Nemzetközi Esttel kezdetét veszi a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Tavasz / International Spring rendezvénysorozata, mely idén is számtalan programmal várja majd az érdeklődőket a város különböző helyszínein.


Ismét Nemzetközi a Tavasz!

 

A március 11-i nyitó napon Ausztrália kerül górcső alá: Mánfai György fotóművész kiállításával és előadásával veszi kezdetét a programsorozat a Reggeli Kávézóban este 18 órakor. Az előadást követően a pécsi Nemes „Kölyök” Gábor ad koncertet, többek közt didzseridun is közreműködve.

 

A március 12-i Kína Napon a Művészetek és Irodalom Házában Simon Adrien avat be minket a kínai etikett világába, majd Dr. Horváth Gergely „Magyar tudósok nyomában Belső-Ázsiában” címmel tart előadást.

 

A március 13-i Japán Napon délután 16:30-tól várják a programok az érdeklődőket, szintén a Művészetek és Irodalom Házában: Pécsett most először láthatunk teaművészeti előadást és bemutatót, teaművészeti workshop keretében különleges matcha teát kóstolhatunk, lesz egy haikuról és egy, a kimonók világába bevezető előadás, és megismételjük a tavaly is népszerű origami készítő műhelyet. Este 21 órakor a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok Classical Chill Out koncertjét hallgathatjuk meg, mely kifejezetten az egyetemi hallgatóságot célozza meg.

 

Március 14-én a Korea Nap programjai 16 órakor kezdődnek a Művészetek és Irodalom Házában: Bárány Róbert az OzoneTv műsorvezetőjének dél-koreai útifilmjének megtekintését követően Csaba Gábor, volt szöuli nagykövet beszél majd koreai élményeiről, 18:30-tól pedig egy különleges porgam következik: Park Minji a tradicionális gayageum hangszeren közreműködve ad egy nem mindennapi koncertet. 

 

Mindennnek tetejébe március 11-14. között minden este levetítésre kerül egy-egy kortárs koreai filmalkotás az Apolló Moziban.

A programok mindegyike ingyenes, a friss és naprakész információkat facebook oldalunkon lehet nyomon követni: https://www.facebook.com/InternationalSpringPTE/

 

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!