Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Asztalitenisz Extraliga: először bajnok a Pécs

Szigetszentmiklóson 2017. június 11-én a férfiaknál a PTE PEAC-Kalo Méh, a nőknél pedig a címvédő Szekszárd nyerte az asztaliteniszezők csapatbajnokságát, az Extraligát, amelynek négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezték Szigetszentmiklóson.

Asztalitenisz Extraliga

 

A pécsi együttes a vasárnapi döntőben az ugyancsak története első bajnoki címére hajtó Szerva ASE Szécsény csapatát győzte le magabiztosan, 6-2-re. A baranyaiaknál Nagy Krisztián, Demeter Lehel és Pázsy Ferenc alkotta a gárdát, míg a másik oldalon Magyar László, Kriston Dániel és a női válogatott szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán játszott.

A PTE az előző három évben mindig második volt, s fennállása során most sikerült először aranyérmet nyernie. 

A bronz az elmúlt hét esztendőben bajnok Celldömölké lett, amely a szombati elődöntőben nagy meglepetésre kapott ki a Szécsénytől. A celldömölkiek a harmadik helyért kiírt meccsen 5-5-re végeztek a Szegeddel és csak 21-19-es játszmaaránnyal bizonyultak jobbnak.

A nőknél megismétlődött a tavalyi finálé, és ezúttal is a címvédő Szekszárd nyert a Postás SE ellen, mégpedig 6-3-ra. A bajnokcsapatot Madarász Dóra, a thaiföldi Tamolwan Khetkhuan és az orosz Polina Mihajlova alkotta. A tolnai együttes története második bajnoki címét ünnepelhette.A harmadik helyen - csakúgy, mint 2016-ban - a Budaörs végzett, amely a bronzcsatában az Erdért csapatát verte könnyedén.

 

 

Eredmények:

férfiak:
a 3. helyért: 
Celldömölki VSE-Swietelsky - Floratom Szeged AC Probart 5-5 - jobb szettaránnyal a Celldömölk lett a győztes  
döntő: 
PTE PEAC-Kalo Méh - Szerva ASE Szécsény 6-2
 
nők:
a 3. helyért:
Budaörs-Erdért 6-2   
döntő:
Szekszárd-Postás SE 6-3

 

szombaton játszották:    
elődöntők:

férfiak:
Szerva ASE Szécsény-Celldömölki VSE-Swietelsky 6-3  
PTE PEAC-Kalo Méh - Floratom Szeged AC Probart 6-3

nők:
Postás SE-Budaörs 6-2
Szekszárd-Erdért 6-1

 

Forrás: MTI 2017. június 11.

 

 

Rovat: 
You shall not pass!