Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Hírek

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara – együttműködve a Metropolitan State University (MSU) Denverrel – 2013 óta tart minor képzést az Egyesült Államokban. Az elmúlt három évben duplájára nőtt a képzésben résztvevők száma, az 5 év alatt közel 80 hallgatót tanítottak a pécsi oktatók az amerikai egyetemen építészeti témákban.

Kortárs tömegformálással tervezett modern installáció-termék készül a Műszaki és Informatikai Kar kreatív csapat által fűzfavesszőből az augusztusban megrendezésre kerülő Bőköz Fesztiválon 2018. augusztus 24-25-26-án.

2018. július 30. és augusztus 6. között 15. alkalommal rendezték meg az International Geography Olympiad (iGeo) földrajzi világversenyt 16-19 éves tanulóknak, amely a Nemzetközi Földrajzi Unió égisze alatt működő, legjelentősebb szakmai presztízsű vetélkedés ezen a tudományterületen. A kanadai Québec-ben lebonyolított versenyen a magyar csapat 10. alkalommal vett részt, és most először sikerült aranyérmet szerezni.

Egyetemünk csatlakozott az Academic Bicycle Challange programhoz, melynek keretében szeptember 1. és 30. között részt vesz egy nemzetközi megmérettetésben. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpáros közlekedésre és a környezettudatosságra.

A Modern Városok Program keretében megvalósuló egyetemfejlesztés nem pusztán beruházásokat és épületrekonstrukciókat jelent, hanem jelentős mennyiségű és minőségű eszközbeszerzésre is sor kerül, kiemelkedően az orvostudomány és egészségügy területén. A mai napon érkezett a Pécsi Gyermekklinika sebészeti ambulanciájára egy nagyfrekvenciás ultarhang készülék, amely innovatív támogatást nyújt a törések, sérülések diagnosztizálásában és kezelésében.

A világ egyik legsokoldalúbb köztéri bútorát helyezték el a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Igazgatóságának munkatársai a „Zöld Egyetem” projekt keretében. A napelemmel működő okospad minimalista külsővel és roppant gazdag belsővel rendelkezik. 

E héten újabb nyári egyetem indult el a PTE-n, ezúttal a Chengduban található University of Electronic Science and Technology of China (UESTC) hallgatói számára.

A 40 fős Pécsi Egyetemi Kórus 2018. július 18-29. között sikeres turnén vett részt Kínában. Mint kiemelt meghívott,  koncerteket és mesterkurzusokat tartott a világ egyik legnagyobb kórusfesztiválján, a 42 ország részvételével lebonyolított 14. China International Chorus Competition Fesztiválon.

Augusztus 25-26-án a Sportiroda támogatásával Bajai vízitúra kerül megszervezésre. Jelentkezési határidő: 2018.08.22. (kedd).

Oldalak

You shall not pass!