Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

Hírek

A PTE a tánc-világbajnokságon is népszerű volt

„A Pécsi Tudományegyetemnek mint a „legtáncosabb egyetemnek” külön megtiszteltetés, hogy a Standard Táncok Formációs Világbajnokság megrendezésében társházigazdaként vehet részt” – mondta el a rendezvény megnyitóján, a pécsi Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban Bódis József, a PTE rektora.

A PTE a tánc-világbajnokságon is népszerű volt

Fotó: Sóki Tamás/MTI

 

rovat: Jubileum 650

Újra rangos helyen egy nemzetközi összevetésben a PTE!

Az előkelő 122. helyre rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet a tekintélyes Times Higher Education (THE) BRICS & Emerging Economies Rankings 2017. elnevezésű, ötven ország felsőoktatási intézményeit összevető nemzetközi rangsorban. Tavalyhoz képest ez tizenöt helyes javítást jelent a pécsi egyetem esetében.

Times Higher Education, RICS & Emerging Economies Rankings

 

rovat: Egyetemi élet

Kotormán Norbert alkothatja meg Nagy Lajos király és Vilmos püspök szobrát

A mai ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült: Kotormán Norbert nyerte el a pályázatot, így az ő szobrát avathatják majd fel 2017. szeptember 1-jén a jubileumi díszünnepség keretében, a Pécsi Székesegyház északi oldala és a Középkori Egyetem közötti sétányon.

rovat: Jubileum 650

Európa 20 legjobb egyetemvárosa között szerepel Pécs!

A Corriere della Sera, Olaszország legnagyobb példányszámban terjesztett és legolvasottabb napilapjának utazással foglalkozó oldala tette közzé a közelmúltban Európa 20 legjobb egyetemvárosát, amely felsorolásban Pécs is szerepel, többek között olyan városokkal együtt, mint Oxford, Manchester, Dublin, Bologna vagy Heidelberg. 

A legjobb európai egyetemvárosok ranglistáját a Qs World University Ranking és a Qs Best Student Cities éves rangsorolása a világ egyetemvárosairól, valamint a The Times Higher Education, a világ oktatási intézményeit érintő értékelése alapján állították össze.

  

 

rovat: Egyetemi élet

Komoly és piacképes gyakorlati tudás a pécsi mérnökhallgatóknak

A Műszaki és Informatikai Kar és a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) együttműködésében felsőfokú, gyakorlati tudásanyagra épülő szakemberképzés indul. A felgyorsult építőipari fejlődés és az állandóan változó iparág megköveteli, hogy a munkaerőpiacra frissen kikerülő szakemberek naprakész gyakorlati tudással rendelkezzenek. Ezt teszi lehetővé a Kar és a Szövetség összefogása. 

 

rovat: Oktatás

Judoban is nagyok vagyunk! - PTE-s sikerek a MEFOB-on

A napokban rendezték meg a fővárosban rekord számú nevezővel, 380 hallgató részvételével a 2016/2017. tanév Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságát judo sportágban. A Pécsi Tudományegyetemet (PTE) 34 hallgató képviselte profi és amatőr kategóriában, nem is akárhogyan: a pécsi egyetem a második lett az összesített csapatversenyben a „biztos befutó” Testnevelési Egyetem mögött. 

Judoban is nagyok vagyunk! - PTE-s sikerek a MEFOB-on

 

rovat: Egyetemi élet

Új labort adtak át a PTE-n

A Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) világszerte több mint 40 országban képviselteti magát. Többek között az egészségügy, az oktatás, az infrastrukturális beruházások és a műemlékvédelem területen számos programot támogat. A TIKA iroda ­- az Európai Unióban elsőként - 2014 májusában nyílt meg Magyarországon, Budapesten.

 

Új labort adtak át a PTE-n / Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

 

rovat: Klinikum

Sors Tamás az Év egyetemi sportolója!

Több mint ötven felsőoktatásban tanuló fiatal, köztük a riói olimpia és paralimpia öt-öt érmese érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója elismerést, köztük Sors Tamás paralimpikon úszó, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója.

Sors Tamás / forrás: https://www.facebook.com/sors.tamas

Forrás: Sors Tamás Facebook-oldal

 

rovat: Elismerés

Tájékoztató

Tájékoztató a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatáról.

A Közbeszerzési Döntőbizottság 2016. november 28. napján meghozta határozatát a Pécsi Tudományegyetem által „A Pécsi Tudományegyetem épületeiben élőerős személy- és vagyonvédelmi, pénzkísérési, továbbá porta és diszpécserszolgálati feladatok ellátása” tárgyban indított közbeszerzési eljárásban.

 

rovat: Egyéb

Schneider Imre professor emeritus Eötvös József-koszorú kitüntetésben részesült

Az MTA részt vesz az össztársadalmi jelentőségű kérdések feltárásában – mondta Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, az MTA egy hónapos országos rendezvénysorozata, a Magyar Tudomány Ünnepe megnyitóján. A programsorozat idei mottója: „Oknyomozó tudomány.” Az eseménysorozat tavalyi megújulása után idén is több ismeretterjesztő előadással várják az érdeklődőket az MTA Székházában.

Schneider Imre professor emeritus Eötvös József-koszorú kitüntetésben részesült

 Fotó: mta.hu/Mudra László

 

Tudományos kitüntetéseket adtak át a nyitóünnepségen, köztük a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusának is:

rovat: Elismerés

Oldalak

You shall not pass!