Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

Hírek

Felvételi 2017 - Pont ide tartozol!

Amit tudni érdemes a Pécsi Tudományegyetemről:

rovat: Oktatás

PTE-s sikerek a mesterséges megtermékenyítés kutatásában

A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosított a Pécsi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem húszfős közös kutatócsoportja. 

rovat: Tudomány

XXI. Egyetemi Bál - Meghívó

Az idei egyetem bál ismét nagyszerű szórakozási lehetőséget kínál a résztvevőknek a Jubileum 650 program jegyében egyedi, középkori hangulattal!

rovat: Jubileum 650

A PTE Idegen Nyelvi Központ nyelvtanfolyamokat indít februárban!

Alap-, közép- és felsőfokú ECL nyelvvizsga-felkészítő kurzusok indulnak angol és német nyelvből PTE hallgatóknak kedvezményes tanfolymai díjjal. Jelentkezési határidő: 2017. február 1.

rovat: Oktatás

Újévi Professzori Találkozó a jubileum jegyében

A PTE professzorai idén január 11-én tartották hagyományos találkozójukat, a Palatinus hotel Bartók termében.

rovat: Tudomány

Jegyet, kreditet szerezhetnek középiskolások a pécsi bölcsészkaron

Kreditpróba – Készülj az egyetemre az egyetemen! címet viseli a Bölcsészettudományi Kar új kezdeményezése, amelyet középiskolás diákok számára indítanak. 

rovat: Oktatás

Hétfőtől új helyen működik a felnőtt háziorvosi ügyelet Pécsett

Újabb változások, fejlesztések történtek az egészségügyi ellátásban Pécsett. Hétfőtől a Janus Pannonius Klinikai Tömbben, a sürgősségi osztály mellett látják el az érkező betegeket. A felnőtt háziorvosi ügyelet helyszíne Pécs és Kistérsége települései lakosai számára január 16-án, hétfőn 15 órától elköltözik a Janus Pannonius Klinikai Tömb épületébe, az Ifjúság útja 13. szám alá. Ügyeleti időszakok: hétköznap délután 15 órától reggel 7 óráig; szombat, vasárnap és ünnepnapokon 0-24 óráig. Tel.: 72/515-104.

rovat: Klinikum

A világ élvonalában a Művészeti Karon végzett hallgatóink!

A világ legkeresettebb csellistája és a hatodik legfoglalkoztatottabb hegedűművésze is a Pécsi Tudományegyetem hallgatója volt! A Bachtrack, a világ legnagyobb komolyzenei adatbázisa alapján 32 ezer komolyzenei koncert adatait dolgozták fel. Eszerint a világ legfoglalkoztatottabb csellistája 2016-ban Várdai István volt, míg a hatodik legkapósabb hegedűművész Baráti Kristóf lett, aki oktatóként is részt vesz az egyetem művészeti életében és képzésében.

rovat: Elismerés

Aranyérmet szerzett Berta Dániel, párbajtőröző, a PTE PEAC versenyzője

Tatabányán rendezték a férfi és női párbajtőr válogató második napját. A viadalt a férfiaknál Berta Dániel, a PTE PEAC versenyzője, a nőknél pedig Várnai Vivien nyerte. A magyarok mellett szép számmal indultak külföldiek is, mivel az esemény egyben része volt az U23-as európai körversenynek.

rovat: Elismerés

Tucatnyi közbeszerzés a PTE-n

Hét ajánlattételi szakaszban lévő, és nyolc a 2017. év első félévében kiírásra kerülő közbeszerzési eljárás jelzi, hogy „élesbe fordult” a Modern Városok Program keretében megvalósuló egyetemfejlesztési program.

rovat: Közérdekű

Oldalak

You shall not pass!