Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Hírek

A Pécsi Akadémiai Bizottság (PAB) 2017. június 8-i tisztújító választói ülésén a PAB Szervezeti és Működési Szabályzata előírásainak megfelelve megválasztotta új vezetőségét a 2017 – 2020-as akadémiai ciklusra vonatkozóan.

Az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulója alkalmából a Pécsi Tudományegyetem szeptember második napján egy mindenki számára nyitott és ingyenes szabadtéri eseményt szervez.

A 2017-es jubileumi év alkalmából a Pécsi Tudományegyetem számos jubileumi rendezvénynek ad otthont, emellett nagy megtiszteltetésként az idei EFOTT házigazdája lehet.

A 2016/17-es tanévben is számos diplomaosztón búcsúzunk a végzős hallgatóinktól. Gratulálunk az elért sikerekhez, reméljük hogy az ünnepélyes átadó révén egy újabb szép egyetemi emlékkel lesznek gazdagabbak!

A rendezvényen professzor emeritus, címzetes egyetemi tanári és docensi címek, miniszteri elismerések, valamint a Németh László-díj és a Kiválósági Centrum díjak átadására került sor. A tanévzáró ülésen a habilitáltak és a doktori fokozatot szerzők is átvehették okleveleiket 2017. június 15-én a Dr. Halasy-Nagy József Aulában.

A Magyar Idegtudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem által közösen szerveződő FENS Regional Meeting konferenciát idén szeptember 20. és 23. között rendezik Pécsett, a Kodály Központban. Dr. Reglődi Dórával, a helyi szervezőbizottság elnökével, az Anatómiai Intézet professzorával az előkészületekről, a regionális találkozó főbb programpontjairól és a várható érdekességekről beszélgettünk.

Simon Anikót, a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar harmadéves környezetkultúra szakos, PTE-sportsztöndíjas hallgatóját beválogatták az Universiádéra készülő kosárlabda-válogatottba.

Plácido Domingo, egyetemünk díszdoktora újra Pécsre látogat, hogy művészetével újból elkápráztassa a pécsi nagyérdeműt. A nemzetközi fesztivál 2017. június 22. és 25. között kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem támogatásával. A PÉCS – PLÁCIDO DOMINGO CLASSICS fesztivál alapítói így tisztelegnek a spanyol származású, világhírű művész több évtizedes, kimagasló, határokon átívelő művészi munkája és humanitárius tevékenységei előtt.

Augusztus 31. és szeptember 2. között a Pécsi Tudományegyetemet érte az a megtiszteltetés, hogy vendégül láthatja a Magna Charta Universitatum 29. konferenciáját. 

A Modern Városok Programhoz kapcsolódóan a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán is elkezdődtek a napokban a fejlesztések. Ez hozzájárul a külföldi hallgatók számának növeléséhez, az erre a célra szolgáló kapacitások bővítéséhez, hiszen a klinikák az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi Kar hallgatói számára biztosítják az elméleti, és főként a gyakorlati képzést.

Oldalak

You shall not pass!