Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

ZMI Regionális koncert: PTE FOLT Együttesének kamaraestje

Szeretettel vár minden érdeklődőt a Zeneművészeti Intézet a PTE FOLT Együttes kamaraestjére.

PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja a 2017 tavaszán, a Potenton Alapítvánnyal közöz szervezésben útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 14 helyszínen.
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában.

Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

 

A FOLT együttes beszélő neve a Fagott Oboa Lelkes Társaság nevet takarja, olyan duplanádas hangszerekből áll, melyeknek utánpótlási nehézségei vannak európaszerte a zenei életben, ezért hiánypótló ismeretterjesztő szórakoztató műsorral várják a tisztelt közönséget, a zenei élet hiányosságit foltozzák be. Bemutatják a hangszercsoport minden szépségét a klasszikustól a szórakoztató zenéig. Tagjai a Pannon Filharmonikusok művészei, a PTE oktatói és a hallgatói.

 
Fellépők:
  • Herpay Ágnes fagottművész
  • Sturcz László oboaművész
  • Vajai Franciska, oboa
  • Ferhér László Balázs, fagott
 
Esemény időpontja: 
2018. november 10. 18:00
Esemény helyszíne és címe: 
Kozármislenyi Városháza Díszterme Kozármisleny Pécsi utca 124.
Kapcsolattartó neve: 
Faragó Emanuela
Kapcsolattartó e-mail címe: 
farago.emanuela@pte.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 
0630/316-0785
Rovat: 
Koncert
You shall not pass!