Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Trans-Atlantic Training – Pécs 2017

Rangos, nemzetközi földmegfigyelési rendezvénysorozatnak ad otthont a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara. A prágai Károly Egyetem, a NASA, az Európai Űrügynökség és a Földrajzi  Intézet közreműködésével több mint 25 országból megközelítőleg 100 szakember vitatja meg, hogy a műholdak segítségével milyen információkat gyűjthetünk Földünk környezeti állapotáról.

NASA

 

A rendezvénysorozat kiemelkedő fontosságú eseménye lesz a Landsat program tudományos igazgatójának előadása. Ennek keretében a résztvevők első kézből értesülhetnek a NASA Lansdsat programjának jövőbeli terveiről. A Google üzletág vezetője ismerteti az általuk kifejlesztett legújabb földmegfigyelési alkalmazásokat, valamint angol szakemberek adnak átfogó képet az Európai Űrügynökség űrfelvételeinek gyakorlati alkalmazásáról. A fentieken túl francia, svájci, osztrák kutatóintézetek, cégek ismertetik az élelmiszerbiztonság, az illegális fakitermelés, a környezeti katasztrófák űrből történő megfigyeléseinek lehetőségeit.

 

Az események sajtónyilvános részei:

Trans-Atlantic Training, 2017.06.16, PTE TTK F111 tanterem (Matematikai és Informatikai Intézet), Megnyitó 10:00 – 12:00

Welcoming remarks, training objectives, logistic  - Premysl Stych, Charles University

Welcome Addresse of Host - András Trócsányi, vice-dean University of Pécs, Hungary

Introduction to the ESA EO missions and data and data access - Francesco Sarti, ESA – Esrin, Italy

Francesco Sarti az Európai Űrügynökség Földmegfigyelési Központjának oktatási igazgatója, tart látványos előadást az Űrügynökség földmegfigyelési programjáról.

 

SCERIN, 2017 június 20.  8:30 – 15:00 MTA PAB, Jurisics M. 44. Megnyitó, Plenáris előadások

 

 

Esemény időpontja: 
2017. június 16. 08:00 - 2017. június 23. 20:00
Esemény helyszíne és címe: 
Pécs (PTE TTK Földrajzi Intéze)
Kapcsolattartó neve: 
Ronczyk Levente
Kapcsolattartó e-mail címe: 
h2o@gamma.ttk.pte.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 
+36 20 48 11 458
Rovat: 
Tudomány
You shall not pass!