Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Török-magyar közös agykutatás az Alzheimer-kórral kapcsolatban

Tisztelettel meghívjuk Önt a Török Köztársaság Miniszterelnöki Hivatala Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökségének (TIKA) támogatásával az Isztambuli Kültür Üniversitesi (İKÜ) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) közötti, az agykutatás területén megkezdett közös munka ismertetésére.

A Pécsi Tudományegyetem Magatartásélettani Kutatócsoportjának és az Isztambuli Kültür Üniversitesi Agy dinamikai, Kognitív és Komplex Rendszerek Kutatóközpontjának (BEYİNMER) munkatársai, a júniusban kezdődött együttműködés folytatásaként a Pécsi Tudományegyetemen vitatják meg az agykutatás területén tervezett közös munka lehetőségeit. Örömmel vennénk, ha a TİKA által támogatott projekt pécsi megnyitóján megtisztelne jelenlétével.

Az rendezvényen az ún. neurokognitív zavarok, különösképpen az Alzheimer-kór és a hasonló rendellenességek területén fontos munkát végző török és magyar tudósok kezdeményezését, illetve a projektnek otthont adó Szentágothai Kutatóközpontot mutatjuk be. Az eseményt Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere is a helyszínen kíséri majd figyelemmel. A tájékoztatón felszólal továbbá Havva Pınar Özcan Küçükçavus, a TİKA budapesti programkoordinátora; Dr. Kovács L. Gábor, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont elnöke; Dr. Gábriel Róbert, a PTE Természettudományi Kar dékánja; Dr. Hernádi István, egyetemi docens, a pécsi kutatócsoport vezetője, és Dr. Bahar Güntekin, az İstanbul Kültür Üniversitesi agykutató központjának igazgatóhelyettese.

Részvételi szándékát kérjük, 2015. augusztus 11-ig jelezze a macaristan@tika.gov.tr e-mail címen.

 

Esemény időpontja: 
2015. augusztus 11. 14:00 - 16:00
Esemény helyszíne és címe: 
PTE Szentágothai János Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság útja 20.)
Kapcsolattartó neve: 
Kottász Gergely
Kapcsolattartó e-mail címe: 
kottasz.gergely@pte.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 
30/966-1257
Rovat: 
Tudomány
You shall not pass!