Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

PTE Jogi Kar - Paks Város Önkormányzat megállapodás

A jövőben együttműködik a PTE Jogi Kara Paks Város Önkormányzatával, mely megállapodás aláírására ünnepélyes keretek között kerül sor.

Az Állam- és Jogtudományi Kar előkészítő és egyeztető munkájának eredménye az együttműködés, melynek keretében a pécsi Jogi Kar több egyetemi szervezeti egységhez hasonlóan széles körű szakmai munkával támogatja Paks Város Önkormányzatát, ezzel együtt a Paks 2 beruházást.

A megállapodás szerint az egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a Paks 2. beruházáshoz kapcsolódóan jogi továbbképzést szervez és tart, valamint szakvéleményt készít a beruházással kapcsolatosan felmerülő jogi kérdések megválaszolására. Ezen kívül az egyetem oktatói egy alapfokú jogi ismereteket tartalmazó kiadványt is elkészítenek, előadásokat tartanak és konzultációkat biztosítanak. Az önkormányzat támogatásával a Paks 2 beruházáson dolgozók és családtagjaik alap- és továbbképzésen vehetnek részt az PTE-ÁJK-án.

Így az együttműködés támogatja az Atomenergetikai szakjogász és Atomenergetikai jogi szakokleveles tanácsadó szakirányú továbbképzések sikeres lebonyolítását, hiszen Paks biztosítja a szükséges tárgyi feltételeket a kihelyezett órák megtartásához. A képzésben résztvevőknek üzemlátogatásokat szervez az Önkormányzat, tájékoztatja a képzés résztvevőit a beruházással kapcsolatos időszerű önkormányzati feladatokról, lehetővé teszi a beruházó és a kivitelező képviselőivel való együttműködést és konzultációt.

 

Az aláíráson

Szabó Péter Paks Város Önkormányzatának polgármestere,

Dr. Blazsek Balázs Paks Város jegyzője,

Dr. Miseta Attila rektor,

Jenei Zoltán kancellár,

Dr. Fábián Adrián dékán,

Dr. Mészáros Gábor dékán-helyettes,

Dr. Béli Gábor dékán-helyettes,

Dr. Mohay Ágoston dékán-helyettes,

Dr. Szabó Iván ügyvéd,

Dr. Tamás Lajos c. egyetemi tanár vesznek részt.

 

Esemény időpontja: 
2018. október 17. 09:30
Esemény helyszíne és címe: 
PTE ÁJK Dékáni Hivatal (7622 Pécs, 48-as téri 1. 1. emelet 108.)
Kapcsolattartó neve: 
Dr. habil. Fábián Adrián
Kapcsolattartó e-mail címe: 
fabian.adrian@ajk.pte.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 
(72) 501 599/ 23355
Rovat: 
Kari esemény
You shall not pass!