Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform Roadshow

A Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platformot a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkársága és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. 2016. januárjában indította el. A Platform célja a hazai élelmiszeripari vállalkozások külpiacon történő helyzetbe hozása, a nyomonkövetési rendszerek, üzleti kommunikáció és fogyasztói marketing eszköztárak európai szintre emelésével. A platform keretében nemzetközi azonosítási, kommunikációs és nyomonkövetési szabványokat, valamint azokra épülő, korszerű, internet-alapú és mobiltechnológiát alkalmazó megoldásokat ismertetnek széles körben.

Jelenleg 5 munkacsoportban zajlik a munka:

1. Hús és hal munkacsoport

2. Zöldség és gyümölcs munkacsoport

3.Tejtermék munkacsoport

4. Bor és pálinka munkacsoport

5. Horizontális munkacsoport.

 

2017-ben sor került a szakágazati útmutatók elkészítésére, melyek széles körű ismertetése roadshow keretében valósul meg a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszeripari főosztályvezetőjének, a GS1  kollégáinak, illetve olyan vállalatok munkatársainak részvételével, akik már alkalmazzák, vagy éppen bevezetik a nyomonkövetési rendszereket.

 

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Élelmiszergazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézete ezúton hívja meg a sajtó képviselőit a roadshow 2018. május 17-én megvalósuló szekszárdi alkalmára!

 

Esemény időpontja: 
2018. május 17. 10:00
Esemény helyszíne és címe: 
PTE KPVK (Szekszárd, Rákóczi utca 1.)
Kapcsolattartó neve: 
Erőss Emese
Kapcsolattartó e-mail címe: 
eross.emese@kpvk.pte.hu
Rovat: 
Programsorozat
You shall not pass!