Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia

Mindenkit szeretettel várunk a PTE 650 Jubileumi Ünnepségsorozat eseményeire!

Fantasztikus? Tudományos! – A jövő két napig látogatható lesz a 3D konferencián

 

Az egész világot átalakító 3D nyomtatás aktuális állását mutatja be a Pécsi Tudományegyetem III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferenciája 2017. október 5. és 6. között a Szentágothai János Kutatóközpontban. Az idei Konferencia a "Biomedical use of 3D Printing", azaz az a 3D nyomtatás Orvosbiológiai felhasználása címet kapta, megőrizve természetesen a már hagyománnyá váló Interdiszciplináris jelleget. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint az, hogy idén a Művészeti Kar (Dr. Fusz György) szervezésében megvalósuló Design hét is összekapcsolódik a Konferenciával. Természetesen nemcsak a szakma képviselőire számítunk, hanem szeretettel várunk minden érdeklődőt rendezvényeinkre, amelyek között több, a technológiát az alapoktól kezdve bemutató előadás is megtalálható lesz. Programjaink abban is különlegesek, hogy más rendezvényektől eltérően a részvétel rajtuk ingyenes, csak regisztrációhoz kötött.

 

Idén minden eddiginél nagyobb számú külföldi vendég jelezte részvételét. A meghívottjaink közül is kiemelnénk Amy Karle-t, aki számtalan díjat nyert a 3D (https://www.amykarle.com/about/), Simon Vanooteghem-et az abszolút élvonalbeli „Materialise” képviselőjét és Philipp Brantnert a Baselben működő nemzetközi hírű 3D Labor radiológusát.

 

A 3D technológia fő sajátossága, hogy egyszerre hoz forradalmi átalakulást egymástól távol eső területeken is, és ezt a sokszínűséget demonstrálja a konferencia programja is. A tavalyi eseményhez képest még több neves külföldi és hazai előadókat felvonultató rendezvényen kiderül, hogyan forradalmasítja a 3D technológia az ipart, a művészeteket és hogyan lehet a segítségével olyan orvosi beavatkozásokat végrehajtani, amelyek néhány éve még szinte elképzelhetetlenek voltak. Az alábbiakban a konferencián bemutatásra kerülő izgalmas, a szélesebb közvéleményt is foglalkoztató eredményekből és kutatási irányokból szemezgetünk.

 

További információk és program »

 

Esemény időpontja: 
2017. október 05. 08:00 - 2017. október 06. 16:00
Esemény helyszíne és címe: 
Szentágothai János Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság út 20.)
Kapcsolattartó neve: 
Prof. Dr Nyitrai Miklós, Dr. Maróti Péter
Kapcsolattartó e-mail címe: 
miklos.nyitrai@aok.pte.hu, marotipeter8@gmail.com
Rovat: 
Jubileum 650
You shall not pass!