Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

HunGeoContest angol nyelvű földrajzi verseny országos döntője

A Modern Geográfus Alapítvány és a PTE Földrajzi és Földtudományi Intézete 2018. április 6-7-én-én rendezi meg a HunGeoContest angol nyelvű földrajzi verseny országos döntőjét. 

Kilencedik alkalommal gyűlnek össze Pécsett azok a 15-19 éves középiskolások, akik a megelőző két, online, illetve írásbeli fordulóban a legjobbnak bizonyultak. A versenynek önmagán túlmutató célja van, hiszen válogatóként működik az iGeo Nemzetközi Földrajzi Olimpiára. A döntőbe jutott diákok egyénenként, angol nyelven mérik össze tudásukat, amelyben a legfőbb hangsúlyt a földrajzi problémák felismerése, értelmezése, innovatív megközelítéseire helyezik a szervezők. Hangsúlyozottan többről, illetve másról van szó, mint amit a diákok a hazai iskolákban használt tantervek szerint elsajátítanak. Ennek megfelelően a döntőbe jutott 10 tanuló egy gyakorlati, terepi, valamint egy szóbeli feladatsort teljesít majd, ahol különböző készségeiket vizsgálva alakul majd ki a végső sorrend. A legjobb négy versenyző képviselheti Magyarországot a július 31. és augusztus 6. között megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen, Quebec-ben, Kanadában. A versenyzők az ország minden részéből érkeznek, Pápától Budapesten át Miskolcig. Az őket elkísérő felkészítő-tanárok számára a terepi forduló alatt a Földrajzi Intézet munkatársai tartanak előadásokat a geográfia néhány aktuális, érdekes területéről. A versenyzők idén jellemzően budapesti középiskolákból érkeztek.

 

A döntő programja, helyszínei:

 

Április 6. péntek

13:00: regisztráció (PTE TTK Ifjúság úti Campus, C. ép. IV. em. Prinz Gyula előadóterem). Dr. Trócsányi András versenyigazgató, tanszékvezető egyetemi docens köszöntője.

13:30-15:00 A hallgatók terepi feladatot oldanak meg egy pécsi helyszínen.

15:30-16:30: terepi fordulóhoz kapcsolódó tantermi feladatmegoldás.

19:00 Vacsora a Café Paulusban

 

Április 7.. szombat - BTK-TTK Kari Tanácsterem

8:45: regisztráció, sorszámhúzás

9:00: Multimédia teszt az informatikai laborban

10:00-től a szóbeli döntő fordulói

12:30 (várhatóan) eredményhirdetés

13:30 Ebéd a versenyzők és kísérőik részére (Café Paulus)

 

A verseny következő kiírása 2018. szeptemberében lesz aktuális, további információkat a www.hungeocontest.org honlapon teszünk közzé.

 

Esemény időpontja: 
2018. április 06. 13:00 - 2018. április 07. 13:30
Esemény helyszíne és címe: 
PTE TTK Ifjúság úti Campus (Pécs, Ifjúság útja 6.)
Kapcsolattartó neve: 
dr. Pirisi Gábor versenykoordinátor, dr. Trócsányi András versenyigazgató
Kapcsolattartó e-mail címe: 
hungeocontest@gmail.com, troand@gamma.ttk.pte.hu
Rovat: 
Konferencia
You shall not pass!