Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Európa Napok a Nemzetközi Tavaszon

Április 16-19. között az Európa Napokkal folytatódik a Pécsi Tudományegyetem Külügyi Igazgatósága által szervezett Nemzetközi Tavasz programsorozat.

Április 16-án a Francia est

 

Április 16-án a Francia est alkalmából dr. Maksa Gyula előadását követően az Aya of Yop City című animációs filmet tekinthetjük meg a Zsolnay Negyed E/25-ös épületének 001-es termében, a film vetítését pedig kötetlen beszélgetés követi egy finom pohár bor mellett.

Az est további része a Szabadkikötőben folytatódik majd, ahol 21 órától Jean-Christophe Giraud, az Alliance Francaise Pécs munkatársa jóvoltából belekóstolhatunk a francia zene világába.

 

Április 17-én, kedden Horvátországé a főszerep

 

Április 17-én, kedden Horvátországé a főszerep. 17 órától a Művészetek és Irodalom Házában három előadást hallgathatunk meg. Elsőként Vesna Haluga, Főkonzul Asszony mutatja be országának szépségeit, majd Blazsetin István, a Magyarországi Horvátok Tudományos Intézetének vezetője a horvát kisebbségről tart előadást. Ezt követően Goran Radonic, a Papuk Geopark mutatja be Szlavónia hegységét, a Papukot, a Tudásközpontban pedig 19 órakor nyílik kiállítás a University of North hallgatóinak munkáiból.

A Horvát Nap programja a Trafikban ér véget, ahol Dj Dubravko Vrbesic a horvát rock és underground zenék világába kalauzol minket.

 

E napon Iain Lindsay, Nagy Britannia Nagykövete is látogatást tesz a városunkban, aki a Tudásközpontban tart előadást 18 órától.

 

E napon Iain Lindsay, Nagy Britannia Nagykövete is látogatást tesz a városunkban, aki a Tudásközpontban tart előadást 18 órától.

Április 18-án Portugál Estet tartunk, melynek helyszíne a Szabadkikötő lesz. 18 órai kezdettel Hargitai Evelin, a Camoes Intézet ösztöndíjasának „Portugália és Magyarország történelmi párhuzamai” című előadását hallgathatjuk meg.  Kiállítás, dokumentumfilmvetítés valamint José Freire portugál szakács ételkóstolója színesíti a további programot, végül portugál táncesttel fejeződik be a Portugál Est.

 

Április 18-án Portugál Estet tartunk

 

Az Európa Napok zárónapján, április 19-én a „Vallási és erkölcsi megújulások a reformáció tükrében” című tanulmánykötet ünnepélyes bemutatójára kerül sor a Civil Közösségek Házának Konferenciatermében 17 órakor.

 

Ugyanezen a napon elsősorban a középiskolás fiatalok és egyetemisták számára német városismereti vetélkedőt tartunk a Lenau Egyesülettel közösen

 

Ugyanezen a napon elsősorban a középiskolás fiatalok és egyetemisták számára német városismereti vetélkedőt tartunk a Lenau Egyesülettel közösen. A 4-5 fős csapatoknak a Lenau Házból indulva a Belváros német történelmi emlékeit kell felkeresni, és lefényképezni a rajtnál kapott  játékos feladatok alapján. A csapatok 14 és 17 óra között tudják a feladatokat megoldani  értékes nyereményekért cserébe.

Eredményhirdetés a Nappali Kávézóban lesz 19 órakor, ahol ezt követően a Lenau Ház és a PTE BTK hallgatóinak közös retró discója zárja a programot.

A programok mindegyike ingyenes, a legfrissebb információk a https://www.facebook.com/InternationalSpringPTE/ facebook oldalunkon követhetők nyomon.

 

Esemény időpontja: 
2018. április 16. 18:00 - 2018. április 19. 19:00
Esemény helyszíne és címe: 
Különböző helyszíneke, lásd a részletes programban
Kapcsolattartó neve: 
Szabó Attila
Kapcsolattartó e-mail címe: 
szabo.attila2@pte.hu
Rovat: 
Programsorozat
You shall not pass!