Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Élményműhely a PTE MIK-en – Tervezd velünk a jövőt!

Az idén is összefog a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara az ÉlményMűhely Matematikai-Művészeti Mozgalom tagjaival. TERVEZD VELÜNK A JÖVŐD! címmel 2017. május 18-án olyan élmény alapú tehetséggondozó programot tartanak az egyetem Boszorkány úti campusán, amelyet minden évben nagy érdeklődés kísér a középiskolások részéről. Ezúttal sem lesz ez másként, hiszen már most „elkelt” az összes regisztrációs hely.

A résztvevők találkozhatnak a drónok világával, építhetnek óriás fraktálokat. Újdonságként szerepel a programban a LOGIFACES, a betonból készült 16 elemű 3D-s puzzle, valamint a 3D nyomtatás lehetősége. A RE-BOT műhelyben egy újszerű robot építőkészlet és a koreai 4Dframe modellező készlet segítségével készülnek guruló, lábakon járó, zenélő, harcoló robotok, amelyek a fényhatásokra reagálnak, és amiket akár saját mobiltelefonunkkal vagy egy egyszerűen elsajátítható számítógépes programmal irányíthatunk, programozhatunk is.

 

A geometria szinte minden programban megjelenik. Előfordul akkor, amikor a diákok felfedezik a szimmetria csodáját az egyedi, körívekkel határolt kirakójáték, az úgynevezett Gondos-készlet segítségével, vagy akkor is, amikor körbejárják a csavar- és spirálvonalakat ARKHIMÉDÉSZTŐL A DNS-IG.

 

Ezen a napon tartja a PTE Műszaki és Informatikai Kara a már hagyományosnak mondható Tehetséggondozók fórumát. A tehetséggondozó workshopra várják az iskolákban tevékenykedő matematikát, természettudományos tárgyakat és informatikát tanító tanárokat, iskolavezetőket, tehetséggondozó szakembereket. Az idei program témája a „Kreativitás sokfélesége a közép- és felsőoktatásban.”

 

A teljes program itt érhető el: https://mik.pte.hu/Attachment/get/event_related/52/elmenymuhelyprogramfuzet-20170426144025.pdf  

 

A szervezők már nem tudnak további regisztrációt fogadni, mivel a létszám az előzetes regisztráció során betelt.

 

 

Esemény időpontja: 
2017. május 18. 09:00
Esemény helyszíne és címe: 
PTE MIK (Pécs, Boszorkány u. 2.)
Kapcsolattartó neve: 
Vecsési Krisztina
Kapcsolattartó e-mail címe: 
vecsesi.krisztina@mik.pte.hu
Rovat: 
Kari
You shall not pass!