Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

DNAqua-Net Meeting

A vízminőség újszerű vizsgálatainak európai szakértői találkoznak Pécsett

Június 12. és 14. között több mint 30 országból érkeznek vizeink vizsgálatával, a vízminőség értékelésével foglalkozó kutatók, döntéshozók és ipari partnerek Pécsre, hogy a DNAqua-Net Cost Action projekt előrehaladását és eredményeit megvitassák. A DNAqua-Net közösség célja, hogy innovatív genetikai eszközöket integráljon a folyók, tavak, óceánok és felszín alatti vizek biológiai értékelésének gyakorlatába, a napi rutin szintjén végzett, az EU Víz Keretirányelv által előírt monitoring programba, hiszen a költséghatékonyságon túl a DNS-alapú eszközök segítségével átfogóbb módon értékelhetjük az európai víztestek ökológiai állapotát, és esetenként gyorsabban észlelhető az invazív vagy ritka fajok megjelenése, mint a hagyományos módszerekkel.

A hálózaton belüli nagyszámú kutató, ipari és egyéb érdekelt közötti párbeszédeken keresztül könnyebb megtalálni a sokféle megközelítésből a lehetséges konszenzust, melyből a jó gyakorlatra irányadó dokumentum vagy akár szabvány, szabadalom is készülhet.

A találkozó szakmai programja nagyrészt zártkörű ülések sorozata, de június 12-én délután 14:45-től három plenáris előadásra is sor kerül, melyre a szervezők várják az érdeklődőket.

További információ: http://dnaqua.net/  

 

Esemény időpontja: 
2018. június 12. 13:00 - 2018. június 14. 18:00
Esemény helyszíne és címe: 
Szentágothai Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság útja 20.)
Rovat: 
Konferencia
You shall not pass!