Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Családok Budapesti Világtalálkozója

A Családok Budapesti Világtalálkozója programsorozat megrendezése a magyar kormány támogatásával valósul meg. A rendezvény szervezésével foglalkozó munkacsoportot Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyért felelős államtitkár vezeti, együttműködve hazai és nemzetközi szervezetekkel.

A konferenciasorozat fő eseményei:

  • 2017. május 25-én a program csütörtöki nyitónapja a hazai rendezésű Budapest Demográfiai Fórum II. lesz, melyen magyar és nemzetközi szakértők és politikusok tartanak előadásokat népesedés- és családpolitika témában.
  • 2017. május 26-27-én nemzetközi partnerünkkel, az amerikai székhelyű World Congress of Families szervezettel karöltve szervezzük a Családok XI. Világkongresszusát. A szervezésben részt vesz, és a programon képviselteti magát a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, továbbá jelen lesznek a rendezvényen hazai, Kárpát-medencei, európai családszervezetek és családok, valamint politikusok, egyházi személyek, szakértők, egyházi közösségek, neves hazai és külföldi személyiségek.
  • 2017. május 27-én életvédelem témában a One of Us – Egy Közülünk szervezet rendez fórumot, kiegészülve magyar és európai civil szervezetekkel, politikai és szakmai, valamint egyházi résztvevőkkel.

 

Mindhárom napon a szakmai előadásokon és beszélgetéseken kívül számos családi és kulturális program is színesíti a rendezvényeket. 2017. május 28-án vasárnap a belváros szívében családfesztivált szervezünk, amely temérdek érdekes és szórakoztató eseményt kínál a résztvevő családoknak a házasság, a család értékeire, fontosságára helyezve a hangsúlyt, megmutatva ezzel a közösség és a szolidaritás fontosságát. Bízunk abban, hogy a rendezvény sikeres lebonyolítása hozzájárul Magyarország pozitív nemzetközi megítéléséhez és előmozdítja a családbarát politika nemzetközi szintű elterjedését

 

Az esemény részletes programja elérhető az alábbi linken!

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött!

 

 

Esemény időpontja: 
2017. május 25. 08:00 - 2017. május 28. 22:00
Esemény helyszíne és címe: 
Budapest
Rovat: 
Egyéb
You shall not pass!