Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Egyetemi kitüntetettek nemzeti ünnepünkön

2015. március 14-én, pénteken délután Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor kormányfő és Kövér László házelnök társaságában átadta a 2014-es Kossuth-díjakat. Egyetemünk oktatói közül Kossuth-díjjal tüntették ki Baráti Kristóf hegedűművészt, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának óraadóját, valamint Kiss B. Atilla énekest, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának adjunktusát.

Egyetemünk oktatói közül Kossuth-díjat vehetett át:

Baráti Kristóf hegedűművész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának óraadója.

"A szakmai elismerés mindig óriási örömet jelent, fiatal művészként pedig nagy lendületet ad, hogy a szemem előtt lebegő célok megerősítést kapnak" - mondta Baráti Kristóf hegedűművész az MTI-nek a díj átvétele kapcsán.

Kiss B. Atilla énekest, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának adjunktusát ugyancsak Kossuth-díjjal tüntették ki:

"Nem a díjakért dolgozunk, de ha elismerik az ember művészetét, munkásságát, az borzasztó nagy örömet szerez" - hangsúlyozta Kiss B. Atilla operaénekes az MTI-nek annak kapcsán, hogy munkásságáért Kossuth-díjjal tüntették ki.

"A közönség estéről estére kitüntet bennünket, színpadi embereket a tetszésnyilvánításával. Nem azért dolgozunk, hogy hálálkodjanak érte, de ha az ember visszaigazolást kap arról, hogy művészete gyönyörködtet, felemel, embert jobbít, és ezt akár egy vállveregetéssel, egy baráti öleléssel vagy egy díjjal ki is fejezik, akkor érzi, hogy figyelnek arra, amit csinál, és bátorítást nyer az igyekezete. Egy ilyen nagy elismerés, mint a Kossuth-díj, hatványozott értékű visszajelzést jelent" - fogalmazott az 51 éves tenor.

 

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Magyarország köztársasági elnöke megbízásából március 15-e, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából adott át kitüntetéseket.

A MAGYAR ÉRDEMREND tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést vehetett át:

Dr. Kecskés László, az MTA levelező tagjának, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi Tanszéke egyetemi tanárának, dékánnak egyedülálló szakmai tevékenysége, a társadalom javát szolgáló és a fiatal tehetségek támogatása érdekében végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként:

A MAGYAR ÉRDEMREND lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést vehetett át:

Dr. Tunyogi Csapó Miklósnak, a Pécsi Tudományegyetem Mozgásszervi Sebészeti Intézete Ortopédiai Klinikai Tanszékének egyetemi adjunktusa:

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetéseket adott át 2014. március 15-én a budapesti Művészetek Palotájában.

Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át:

Dr. Horváth Örs Péter, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinikájának egyetemi tanára:

Dr. Kellermayer Miklós, a Pécsi Tudományegyetem professzor emeritusa.


A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át:

Dr. Hübner Mátyás, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar professor emeritusa:

Michelisz Norbert, autóversenyző, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának hallgatója.

Batthyány-Strattmann László-díjat kapott az egészségügyi ellátás fejlesztése terén, szakmai, közszolgálati munkájában elért kimagasló teljesítménye elismeréseként:

Dr. Czirják László, a Pécsi Tudományegyetem Reumatológiai és Immunológiai Klinika igazgatója:

Dr. Ertl Tibor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi tanára:

Szívből gratulálunk kitüntetettjeinknek az elismerésekhez!

Rovat: 
You shall not pass!