international

Dr. Norbert F. Elbert

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának díszdoktora: 1999. november 18.
 

Dr. Norbert F. Elbert

Norbert F. Elbert a tengerentúlon született. Alapképzésben és mesterképzésben a Lousville-i Egyetemen vesz részt. Doktori címét a Kentucky Egyetemen szerzi meg. Szakterületei közé tartozik a humán erőforrás vezetés, a nemzetközi csoportok és nemzetközi management. Először a Saginaw Valley állam egyetemén dolgozik, ahol a H.R. tanszék igazgatója. Ez után kerül az Eastern Kentucky Egyetemre, ahol a Menedzsment, Marketing és Kommunikációs Tanszék vezetésével bízzák meg.

Magyarországon 1991-ben jár először. A Fulbright ösztöndíj révén ismeri meg a budapesti International Management Center-t és a Pécsi Tudományegyetemet. Pécsi ismerettsége Karoliny Zsuzsával Farkas Ferenccel és Poór Józseffel egy gyümölcsöző partnerkapcsolat lehetőségével kecsegtet. Így egy közös Emberi Erőforrás Menedzsment projekt után 2001-ben részt vesz a pécsi Menedzsment Konferencián is.

Magyarországon kívül számos más Európai országban végez oktató-kutató munkát. Így bejárja Csehországot, Szlovákiát és Romániát is. Habár, oktatott már Ázsiában, Tajvanban és Kínában is, szíve mégis Kelet-Európába húzza, ahol a legtöbb szakmai és baráti szálat Magyarországon sikerül kialakítania.

Fő kutatási területe a nemzetközi csoportok, beleértve az idő- és térbeli korlátokat kiküszöbölő modern virtuális csoportok működését is.