international

Dr. Edwin L. Cooper

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának díszdoktora: 2007. november 8.
 

Dr. Edwin L. Cooper

Prof. Dr. Edwin L. Cooper 1963-ban született az Amerikai Egyesült Államokban. 1957-ben szerzett B. S. fokozatot a Texas Southern University (Huston) -n, MS fokozatát 1959-ben az Atlanta University (Atlanta) -n, Ph.D. fokozatát a Brown University (Providence) -n szerezte 1963-ban. Posztdoktori évei óta a University of California at Los Angeles-en dolgozik, 1973 óta professzor rangban.

Edwin L. Cooper professzor az összehasonlító biológia nemzetközileg elismert alakja, az összehasonlító immunológia egyik megteremtője és igen aktív művelője. Az USA-n kívül Európa és Japán számos egyetemén részesült már jelentős kitüntetésben. Díszdoktora a Reims-i egyetemnek, a Brown University-nek, olasz japán és német tudományos társaságok tagja.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Ph.D. programjában résztvevők több kutatási együttműködésbe kapcsolódtak be Cooper professzor úr támogatásával. Nemzetközi rendezvényeken közös publikációkkal jelentek meg az Immunológiai és Biotechnológiai Intézet kutatóival.