international

Catherine Vértesi

A Pécsi Tudományegyetem 2017. november 16-án tartotta díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülését, amelyen a honoris causa doktori címet vehetett át Catherine Vértesi.
 

Catherine Vertesi a Kanadában, Vancouverben található Capilano Egyetem közelmúltban nyugdíjba vonult Elnökhelyettese. Vértesi asszony több, mint 35 éven át dolgozott jövőépítő vezetőként, mentorként és újítóként a nemzetközi oktatás területén, és sokat tett a nemzetközi oktatás szakmaiságának növeléséért Kanadában és országa határain túl is.

Intézményeiben, különösen a British Columbia és a Capilano egyetemeken végzett kiváló oktatói, programfejlesztői és diáksegítői munkáját s azok máig ható eredményeit több díjjal is elismerték. Amikor a kampuszokon még csak néhány munkatárs foglalkozott nemzetközi tevékenységekkel, Vértesi asszony először az üzleti iskolára fókuszálva, később pedig az egész kampuszra kiterjedten vezetett több nemzetköziesítési projektet, melyeknek középpontjában a hallgatói tapasztalatok és a curriculum fejlesztés, átalakítás álltak. Ugyanakkor, ami Vértesi asszonyt igazán megkülönbözteti az a nyitottság, önzetlenség és közösségépítő készség. Kanadában, az USA-ban és Európában szervezett konferenciákon több mint 25 éven át számtalan szemináriumot vezetetett a legjobb gyakorlatokról.

Az elmúlt 10 évben 17 kanadai intézmény több mint 70 munkatársát vezette intenzív nemzetköziesítési tanulmányutakon az EU-ban, s 2011-ben ő lett a 9000 résztvevőt számláló NAFSA, a világ legnagyobb nemzetközi oktatási konferenciájának első, nem USA-beli vezetője a világon. Vértesi asszony úttörő munkássága során mindvégig önzetlenül osztotta meg tapasztalatait és idejét, s így mind a tartományi, mind a szövetségi kormányszervezetek kiváló vezetői- és életműdíjban is részesítették. Vértesi asszony sokak állandó, aktív mentora.