Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Nagy Lajos

Ötletpályázat a 650 éves jubileum jegyében

A PTE Jubileumi Projektiroda pályázatot hirdet a következő címmel: Ötletpályázat a Pécsi Tudományegyetem hallgatói és munkatársai részére az egyetemalapítás 650 éves jubileumára hagyományteremtő céllal.

Nagy Lajos király és Vilmos püspök szobra / fotó: Csortos Szabolcs,UnivPécs

 

2017. szeptember 1-jén került sor az Egyházmegye területén, a Középkori Egyetem épületének közelében Nagy Lajos király és Vilmos püspök szobrának felavatására.

Jelen pályázat célja az egyetemalapítás eszmeiségének, a műemléki terület és az egyetem mai jelentőségének megfelelő, olyan hallgatói és dolgozói ötletek összegyűjtése, melyek emelnék a „hely szellemének” értékét a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, oktatói és dolgozói körében.

A pályázat beadásának határideje: 2017.11.15., 11.00

Az Ötletpályázat kiírása »

 

rovat: 

Magyarország első egyetemének története - VIDEÓ

A pécsi felsőoktatás történetét feldolgozó kisfilm 1367-ig nyúlik vissza, amikor Nagy Lajos királyunk a püspöki székvárosban, Pécsett egyetem létrehozását kezdeményezte. Egy többlépcsős integrációs folyamat eredményeképpen létrejött a Pécsi Tudományegyetem, amely mára az ország egyik legnevesebb, regionális vezető szereppel bíró egyetemévé vált, ahol tíz karon a felsőoktatás teljes spektrumán magas színvonalú képzés folyik.

 

 

rovat: 
Feliratkozás RSS - Nagy Lajos csatornájára
You shall not pass!