Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

3D

A Pécsi Tudományegyetem új 3D nyomtatási központja rendkívül modern 3D-s nyomtatókkal, valamint speciális kutató- és mérőberendezésekkel rendelkezik, kiemelt szerepet játszik majd az oktatásban, a kutatásban is. 

2017. december 19-én megkezdték a Pécsi Tudományegyetem vadonatúj 3D laborjának műszaki átadás-átvételét. A laboratóriumot a PTE Műszaki és Informatikai Kar épületkomplexumában alakították ki, a már meglévő, eddig kari könyvtárként üzemelt épületrészben. 

Címkék: 

Az egész világot átalakító 3D nyomtatás aktuális állását mutatja be a Pécsi Tudományegyetem III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferenciája 2017. október 5. és 6. között a Szentágothai János Kutatóközpontban. Az idei Konferencia a "Biomedical use of 3D Printing", azaz az a 3D nyomtatás Orvosbiológiai felhasználása címet kapta, megőrizve természetesen a már hagyománnyá váló Interdiszciplináris jelleget. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint az, hogy idén a Művészeti Kar szervezésében megvalósuló Design hét is összekapcsolódik a Konferenciával. 

Címkék: 

A már évek óta nagy sikerrel megrendezett konferencia folytatásaként idén még több előadóval és kiállító céggel készül a PTE egyedülálló rendezvénye, melyen sok szeretettel várják a 3D nyomtatás és vizualizáció változatos felhasználási lehetőségei iránt érdeklődőket. A nem csak mérnöki, de művészi és biotechnológiai és fogorvosi aspektusokat  is felölelő eseményen számos nemzetközi és hazai szakértő prezentálja úttörő munkásságát mind átfogó előadások, mind interaktív workshopok révén. 

Címkék: 

A PTE Műszaki és Informatikai Kara minden évben február végén – március elején rendezi meg az intézmény elődjének nevét viselő Pollack Expot, a pécsi Expo Centerben. A rendezvény egyik legnagyobb attrakciója egy 3D virtuális oktatólabor kialakítása, ami elsősorban a mérnökképzést szolgálja majd, az országban Pécsett elsőként. 

Feliratkozás RSS - 3D csatornájára
You shall not pass!