Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

PTE FEEK

Megalakul a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szenátusa ma délután elfogadta a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar létrehozására vonatkozó javaslatot. Az új kar 2015. szeptember 1-től a PTE Illyés Gyula Karának (IGYK), illetve Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának (FEEK) integrációjával jön létre, megőrizve és átörökítve mindazokat a szellemi, kulturális értékeket és hagyományokat, amelyeket a jogelőd karok létrehoztak.

 

Az IGYK és a FEEK jelenlegi hallgatói választott szakukon, és azon a képzési helyen fejezhetik be tanulmányaikat, ahol azokat megkezdték. Az integráció során az eddigi szekszárdi és pécsi képzések tovább folytatódnak, ezek mellett azonban új oktatási programok indítására is lehetőség nyílik. Ilyen lesz a szőlész-borász mérnök szak indítása 2016-tól: az élelmiszergazdaság és vidékfejlesztés a létrejövő új egyetemi egység olyan profilját jelenti, amely a jövőben a térségi igények speciális kiszolgálásához is hozzájárulhat.

 

A kar a hagyományos területeken is fejlesztéseket tervez, ideértve a óvodapedagógus- és tanítóképzést, a felnőttképzési programokat, és a kultúratudományi képzéseket. Itt nemcsak új programok kifejlesztéséről lehet szó, hanem a Pécsi Tudományegyetem regionális jelenlétének erősítéséről, a jelenlegi képzések új helyszíneken való meghirdetéséről. Jó példa lehet erre a szekszárdi Borkultúra Szabadegyetemhez, vagy a Pécsi Szenior Akadémiához hasonló programok indítása a régió több településén, hiszen ezek hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az új tanév kezdetével létrejövő kar az idegennyelvi képzésekben is sokszínű lesz: német, angol és orosz nyelvű programokat kínál a magyar, valamint a folyamatosan bővülő külföldi hallgatói kör számára.

 

IV. Országos Múzeumandragógiai Konferencia

Esemény időpontja: 
szerda, 2015, május 13 - 10:00
Esemény helyszíne és címe: 
PTE FEEK (Pécs, Szántó K. J. u. 1/b)
Kapcsolattartó neve: 
Dr. Koltai Zsuzsa
Kapcsolattartó e-mail címe: 
koltai.zsuzsa@feek.pte.hu

2015. május 13-án a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar és a Pulszky Társaság-Magyar Múzeumi Egyesület közös szervezésében a karon kerül megrendezésre a IV.

Rovat: 
Konferencia

10 éves a PTE FEEK

Esemény időpontja: 
hétfő, 2015, május 11 - 08:30 - szombat, 2015, május 16 - 18:00
Esemény helyszíne és címe: 
PTE FEEK (Pécs, Szántó K. J. u. 1/b)
Kapcsolattartó neve: 
Dr. Nemeskéri Zsolt
Kapcsolattartó e-mail címe: 
nemeskeri.zsolt@feek.pte.hu

A színes programok mellett a kar vendégül látja partneregyeteme, a németországi Hochschule Zittau-Görlitz oktatóit és diákjait, akik kétévente a kar hallgatóival közös Study Week-en vesznek részt Pécsen. A végzett hallgatók számára  a Jubileumi Héten évfolyam- és csoporttalálkozóhoz biztosítják a helyszínt, a jelenlegi hallgatók és a német vendégek  számára pedig a Hallgatói Nap keretein belül kínálnak színes programokat.

 

Rovat: 
Kari

SoftSkillers - előadói tréning

Esemény időpontja: 
hétfő, 2015, május 4 - 15:00 - 19:00
Esemény helyszíne és címe: 
PTE FEEK, Szántó Kovács János u. 1/b., Hidy terem

Ha kiráz a hideg a diplomavédéstől; ha remeg a lábad, ha sok ember előtt kell beszélned; ha stresszel, hogy nem férsz bele az időkeretbe; ha mindezek miatt utálsz előadni, nos, akkor a SoftSkillers workshop neked készült, és mindazoknak az egyetemistáknak, akik hasonló cipőben járnak.

A Pécsi Tudományegyetemen most ingyenesen vehetsz részt a SoftSkillers-en – csak jelentkezz időben, hogy biztosan beférj, mert a tréning kiscsoportos!

Időpont és helyszín: Május 4. 15:00 – 19:00, Hidy terem, FEEK, Pécs, Szántó Kovács János u. 1/b.

Rovat: 
Egyéb

Jordán hallgatók érkeznek a PTE-re

A PTE vezetésével találkozott és egy előadást is tartott a Felnőttképzési és Emberi Erőforrásfejlesztési Karon Amin Mahmoud Jordánia miniszterelnök-helyettese, aki egyben hazája felsőoktatási minisztere is. 

A miniszter azzal a 18 jordán hallgatóval is találkozott, akik jelenleg az egyetem hallgatói. Mint ismeretes a PTE stratégiai célkitűzése, hogy növelje külföldi hallgatóinak a létszámát, és folyamatosan fejlessze az ehhez szükséges szolgálati rendszert. A jordán hallgatói létszám a jövőben jelentősen megnőhet. A delegációval érkező Abdallah Ibrahim Hussein a Jordán Technológiai Egyetem rektora ugyanis arról tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem vezetését, hogy szívesen működne együtt akár több tudományterületen is az ország első egyetemével. Az elképzelések szerint novemberben több mint 100 jordán hallgató kezdené meg nálunk tanulmányait.

 

A Magyar PR Szövetség és a PTE FEEK közötti megállapodás ünnepélyes aláírása

Esemény időpontja: 
kedd, 2014, május 20 - 11:00
Esemény helyszíne és címe: 
PTE FEEK (Pécs, Szántó K. J. u. 1/b. IV. emelet kari tárgyaló)
Kapcsolattartó neve: 
Ferling József
Kapcsolattartó e-mail címe: 
ferling.jozsef@ferling.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 
30/90-17-291
Rovat: 
Sajtótájékoztató
Feliratkozás RSS - PTE FEEK csatornájára
You shall not pass!