Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Kutatók Éjszakája

Idén is számos programmal készül a Pécsi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján. Böngésszenek a programok között!

Esemény időpontja: 
2018. szeptember 28. 16:00

Az idei évben már 10. alkalommal szervez programokat a Pécsi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakája alkalmából szeptember 29-én. A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek - ezt igyekszik bemutatni évről-évre szeptember utolsó péntekén a Kutatók Éjszakája. Ez a nap a kutatókról szól, akik lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők; és dolgozhatnak gyárakban vagy földeken, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején bárhol a világban.

Szeptember utolsó napján Pécsett és Szekszárdon több mint 150 programot szervezett a Pécsi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján. 

Idén hatodik alkalommal vehettek részt a szekszárdiak a KPVK Kutatók Éjszakája programjain. A szekszárdi egyetemi kar most is érdekes előadásokkal várta az érdeklődőket. A szeptember utolsó péntekén világszerte megrendezésre kerülő tudományos fesztivál a KPVK-n hagyományosan már délelőtt elkezdődik, amikor az általános és középiskolák csoportjai számára kínálnak különleges programokat. Idén Dr. Jurisits József Ericsson és „Rácz tanár úr” díjas nyugalmazott matematika-fizika szakos tanár, tankönyvszerző és szintén középiskolai fizikatanár fia, Jurisits László szórakoztató fizikaóráinak látványos kísérletei jelentettek óriási élményt az előadásokra regisztrált öt iskola több mint 200 diákjának.

A Bölcsészettudományi Karon a legnépszerűbbek a pszichológiai témájú előadások voltak.

Nagy érdeklődés kísérte, sikerrel zárult a Kutatók Éjszakája a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán.

Idén sem kellett csalódtunk: az emberek, férfiak és nők, fiatalok és idősebbek igenis érdeklődnek a természettudományok iránt! 

A 11. éve életre hívott Kutatók Éjszakája programsorozat célja népszerűsíteni a tudományt kicsik és nagyok között egyaránt. A PTE Egészségtudományi Kar Kaposvári Szombathelyi és Zalaegerszegi Képzési Központja tartalmas szórakozva tanulást kínált minden kedves érdeklődőnek. A rendezvényeken közel 2000 látogató vett részt.

A Pécsi Tudományegyetem már több éve részt vesz a Kutatók Éjszakája programsorozat rendezvényein, amelyet évről évre egyre több érdeklődő látogat. Az idei évben az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Szak és a Gyógyszerésztudományi Kar is számos érdekes programot szervezett, hogy minden korosztály betekintést nyerhessen kutató és oktató munkánkba. Programjainkat az ÁOK Elméleti Tömb, a Szentágothai János Kutatóközpont és a Gyógyszerésztudományi Kar Rókus utcai épületében rendeztük, ahol közel 1600 látogatót köszönthettünk.  

Igazi nyüzsgés volt szeptember 30-án, pénteken este a jogi kar 48-a téri épületében; a Kutatók Éjszakája itteni 7 rendezvényét összességében mintegy 400-an látogatták meg.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kutatók Éjszakája csatornájára
You shall not pass!