Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

 

 

Hírek

Tarolt az UnivPécs a Felsőoktatási Média Konferencián

Iránytű a továbblépéshez! – Aki mer, az nyer! – Szerencse és tudatosság a karrierépítésben címmel rendezte meg a Magyar Egyetemista Sajtó Egyesület a XIV. Felsőoktatási Média Konferenciát április 23-án, Budapesten a Design Terminálban, ahol az 5 újságírói díj közül 3-at a Pécsi Tudományegyetem (PTE) UnivPécs című egyetemi lapjának munkatársa, Kékesi „Mandarin” Alexandra hallgató nyert el. 

 

A PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrásfejlesztési Kar egykori, és a PTE Bölcsészettudományi Kar jelenlegi hallgatója interjú kategóriában egy Agárdi Péter egyetemi tanárral készült anyagával, valamint egy gyermekszegénységről szóló publicisztikájával ért el első helyet, s a zsűri értékelése szerint témáinak fontossága és eredetisége, valamint magvas gondolatai miatt volt „magasan a legjobb”, így az év diákújságírója címet is Kékesi „Mandarin” Alexandra vehette át.

rovat: UnivPécs

Kutatói portrék - Mészáros Gergely: Képzőművészet, szobrászat

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Mészáros Gergely, a Művészeti Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

  

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Szerb delegáció látogatott a PTE-re

A PTE idén április elsejével létrehozott Külügyi Igazgatósága szervezésében szerb egyetemek nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetői és egyetemi külügyeket lebonyolító munkatársai látogattak el egyetemünkre az április 21. és 24. között megvalósuló TEMPUS SIPUS projekt keretében.

A program megnyitójára április 21-én 10 órakor került sor a PTE Rektori Hivatalának Szenátusi termében, ahol Czéh Gábor, a PTE Külügyi Igazgatóságának külügyi referense és Dr. Tarrósy István, a PTE Külügyi Igazgatóságának igazgatója köszöntötte a meghívottakat.

rovat: Egyéb

Már életet is mentett a PTE-s tüdőszűrő applikáció!

Tavaly novemberben startolt az a mobiltelefonos applikáció, melyet a Pécsi Tudományegyetem orvosai fejlesztettek ki. Az alkalmazás a világon egyedülálló módon teszi lehetővé a tüdődaganat-rizikó felmérését, és segíthet abban, hogy azt korai stádiumában felismerjék.

 

rovat: Klinikum

Fulbright információs napot tartottak a PTE-n

A Fulbright és egyéb egyesült államokbeli tanulmányi ösztöndíjakról tartott tájékoztatót a budapesti Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója, Dr. Jókay Károly a Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Szenátusi termében 2015. április 20-án. 

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság praktikus tanácsokkal kiegészített előadásán magáról a Fulbright-programról, az ösztöndíjtípusokról és a pályázás folyamatáról is szó esett.

 

A Fulbright-program

A program a felsőfokú végzettséggel rendelkező magyar állampolgároknak kínál tapasztalatszerzési lehetőséget az Egyesült Államokban. A Fulbright tudományos-szakmai program, így a magas szintű angol nyelvtudás is alapvető pályázati követelmény.

 

rovat: Ösztöndíj

Új korszerű CT berendezés a Pécsi Diagnosztikai Központban

A Pécsi Diagnosztikai Központ áprilistól egy új CT berendezést helyezett üzembe, mely korábbi társánál alacsonyabb sugárterheléssel rendkívül sokrétű diagnosztikára alkalmas. Az elődjénél gyorsabban és gazdaságosabban üzemeltethető készüléket a Központ önerőből tudta megvásárolni.

 

 

 

 

rovat: Klinikum

Z generációs hívószavak: LEHETŐSÉG

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a lehetőségről.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Minden, ami Egyetem az új Navigátorban

Az PTE Universitas Televíziója immár két évtizede mutatja be az egyetem legfontosabb eseményeit, íme a legfrissebb, április tizenötödikei adás:

Az adás tartalma: 

rovat: Navigátor

Kutatói portrék - dr. Trócsányi András: Kulturális földrajz

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében dr. Trócsányi András, a Természettudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Új sugársebészeti eljárások a pécsi onkológián

Egy komoly beruházás eredményeként több mint 3 évvel ezelőtt a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának Onkoterápiás Intézetében meg tudták kezdeni az igazán korszerű sugárterápiás ellátást, sok szempontból úttörő szerepkörben. 3 év után elmondható, hogy a modern kezelésekkel kapcsolatban már komoly klinikai tapasztalatokkal rendelkeznek.

 

rovat: Klinikum

Oldalak

Come as you are, fucking robot!