Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

 

 

Hírek

Interjú Dr. Bódis József rektorral

Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora volt az Universitas Televízió vendége, akivel kollégánk beszélgetett az intézményfejlesztési tervekről, valamint az egyetem előtt álló feladatokról.

rovat: Egyetem

Gyászhír - Elhunyt Dr. László János

Dr. László János professzor, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézetének volt igazgatója és doktori iskolájának vezetője január 25-én elhunyt.

rovat: In memoriam

UnivPécs siker a Magyar Édességgyártók Szövetségének versenyén

Kollégánk, Harka Éva, az UnivPécs egytemi kéthetilap főszerkesztője második helyezést ért el a "Szaloncukor – trendek" című írásával a Magyar Édességgyártók Szövetségének versenye a hiteles édesipari újságírásért versenyén. 

A díjátadóra, és a nyeremények átadására január 22-én kerül sor Budapesten.

 

 

A pályaműveket 4 tagú, független szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagjai Sánta Sándor (elnök, Magyar Édességgyártók Szövetsége), Kubányi Jolán (elnök, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége), Karai Dávid (főszerkesztő, NoSalty), Veiszer Alinda (újságíró, televíziós szerkesztő-műsorvezető) voltak.

rovat: Kultúra

XV. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Több mint 100 kiállító és közel 30 000 látogató - ez volt számokban Közép-Európa legnagyobb oktatási kiállítása és vására, a 15. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, ahol szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény standja és a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök, módszerek jelentek meg. 

 

rovat: Oktatás

Megkezdődött a PTE Botanikus Kert felújítása

A Pécsi Tudományegyetem a „Széchenyi 2020” programban elnyert támogatásnak köszönhetően felújítja a Botanikus Kertjét. A kivitelezési munkák január elején megkezdődtek, és tavaszra gyakorlatilag az egész park megújul, beleértve az utakat, kerítéseket, támfalakat, sziklakerteket, valamint az üvegházakat is.

rovat: Egyetem

In vitro diagnosztikumokat előállító biotechnológiai kisüzemet adtak át

A Pécsi Egészségipari Innovációs Központ Zrt. által elnyert DDOP-s pályázatból In vitro diagnosztikumokat előállító biotechnológiai kisüzem épült Pécsett, mely fontos mérföldkő a város, az egyetem és a kisvállalkozások összefogásában.

 

rovat: Tudomány

Kettős pécsi siker a Creaton építész pályázatán!

2014-ben második alkalommal írta ki a Creaton Hungary Kft. a "Hozzuk együtt tető alá! Kerámia tetőcserép az építészetben - Bármilyen funkcióban" Építész Pályázatot. Érdekesség, hogy a napokban kihirdetett eredmény alapján az első és a második díjat is a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar oktatói nyerték el.

 A PTE-s díjazottak: Kovács-Andor Krisztián, Tamás Anna Mária, Schunk Tímea és Gettó Tamás

 

rovat: Elismerés

Kutatói Portrék - dr. Pirisi Gábor: Kisvároskutatás, településfejlesztés

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében dr. Pirisi Gábor, a Természettudományi Kar ifjú kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

rovat: Z generáció

Z generációs hívószavak: FÉNY

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a fényről.

 

rovat: Z generáció

Újévi Professzori Találkozó

A PTE professzorai számára idén is találkozót rendeztek újév alkalmából. Az összejövetelen a rektor bemutatta Jenei Zoltánt, az egyetem újonnan kinevezett kancellárját is.

 

rovat: Egyetem

Pages