Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

Hírek

VIII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus

A 650-es jubileumi ünnepségsorozat részeként Pécsett kerül megrendezésre idén a hungarológiai világkongresszus. A VIII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus jelszava a tudományköziség lesz. A szimpóziumok nagy része a Bölcsészettudományi és Természettudományi kari épületekben lesznek majd hallhatók, a nyitórendezvénynek a Kodály Központ ad majd otthont, de lesznek programok a Zsolnay Negyedben vagy például a szekszárdi karon is.

rovat: Jubileum 650

Pécsi Szenior Akadémia záróünnepség

2016. január 29-én, pénteken került megrendezésre a Szenior Akadémia 3. félévének záróünnepsége, amelyen nagy számban vettek részt a szépkorú hallgatóink. Az ünnepséget egy színházi társulat darabjával nyitották meg, majd dr. Zádori Iván dékánhelyettes és dr. Bajusz Klára egyetemi docens köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepség végén vehették át a Szenior Akadémia hallgatói az emléklapjaikat.

 

rovat: Kultúra

Kutatói portrék - Pirkhoffer Ervin: Hidrogeológia, villámvíz előrejelzés

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Pirkhoffer Ervin, a Természettudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Plácido Domingo díszdoktorrá avatása - élő közvetítés vasárnap 12.15-től!

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa 2016. február 7-én tiszteletbeli doktorrá avatja a világhírű operaénekest, Plácido Domingot. Az eseményt élőben közvetíti az Universitas Televízió 2016. február 7-én 12.15 órai kezdettel. 

Plácido Domingo - élő közvetítés

 

rovat: Egyetem

Nyitott Egyetem februárban is!

Szeretettel meghívjuk Önt és Kedves családját következő Nyitott Egyetem előadásunkra!

Dr. Majdán János, történész. A magyar közlekedés története a postakocsitól az elektromos autóig.

rovat: Nyitott Egyetem

Orientációs nap külföldi vendéghallgatóknak

A Pécsi Tudományegyetemen vendégeskedő külföldi hallgatóknak szervezett Orientációs Napot 2016. február 1-jén a Külügyi Igazgatóság a PTE dr. Halasy Nagy József Aulájában. 

 

rovat: Egyetem

Prinz nap a Földrajzi Intézetben

Január 27-én 11 órakor vette kezdetét a Földrajzi Intézet és a Pécsi Tudományegyetem patinás rendezvénye, a Prinz nap. Az ünnepségen, ahogy a korábbi években is, a Prinz-díj professzori és junior díjazottjai is átvehették kitüntetésüket, melyet 2015. évi munkásságuk, kitartó kutatómunkájuk és példamutató oktatói tevékenységük után kaptak. A díjakat Dr. Páva Zsolt Pécs MJV polgármestere adta át.

 

rovat: Egyetem

Kutatói portrék - Völgyi Béla: Retinális információfeldolgozás

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Völgyi Béla, a Természettudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Az egyetem is kiveszi a részét az „Obsitos kocsmája” című film létrehozásából

A közösségi finanszírozásból létrejött játékfilmhez nagyban hozzájárult a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának szekszárdi campusa is.

rovat: Egyetem

„Minősített Könyvtár” címet nyert a PTE Egyetemi Könyvtár

A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont elnyerte a „Minősített Könyvtár” címet. 2011 óta hat magyarországi könyvtár nyerte el ezt a rangos elismerést. A Minősített Könyvtár címet elnyerő intézmények díszoklevelet vehetnek át, és a cím használatára 5 évig jogosultak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015-ben is pályázatot hirdetett a Minősített Könyvtár cím elnyerésére. A pályázat célja a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak munkájának elismerése.

 

rovat: Egyetem

Oldalak

You shall not pass!