Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

 

 

Hírek

Kutatói portrék - Dr. Váncsodi József: Porckutatás

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Dr. Váncsodi József, az Általános Orvostudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Nemzetközi Est 2015

Az Általános Orvostudományi Kar angol-német Hallgatói Önkormányzatának szervezésében idén is bemutatkozhattak az egyetem különböző nemzetiségű hallgatói. 

A Nemzetközi Est a tradicionális ételek reprezentálásával indult. A vacsora után a színpadon sokszínű produkciók követték egymást, majd kezdetét vette a felhőtlen szórakozás. 

 

 

rovat: Kultúra

Z generációs hívószavak: ZENE

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a zenéről.

 

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Új mobilapplikáció a város szolgálatában!

Minden pécsinek és a városba látogatónak ajánljuk a most megjelent Visit Pécs! turisztikai mobilalkalmazását, mely naponta frissülő információkkal szolgál a városról, annak programjairól, látnivalóiról.

'Minden Pécsre látogató turistának ajánljuk a most megjelent Visit Pécs! mobilalkalmazásunkat, mely elérhető Androidra és iOS-re! Nevezetességek, látnivalók leírásával, virtuális túraútvonalakkal!</body></html>

rovat: Egyéb

Részleges napfogyatkozás

Az év leglátványosabb csillagászati eseményének, egy részleges napfogyatkozásnak lehettünk tanúi március 20-án.  A jelenség nem teljesen egyedülálló, viszont igen ritka, a mostani különösképpen azért, mert a Hold a Nap átmérőjének 64%-át takarta el.

Pécsett két helyszínen, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karon és a Zsolnay Negyedben is távcsövekkel várták az érdeklődőket.

Karácsonyi Dóra / UnivTV

rovat: Tudomány

Kutatói portrék - Dr. Váczi Márk: Mikrosérülések vizsgálata vázizomban

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Dr. Váczi Márk, a Természettudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

Tekintse meg kutatói portréinkat ANGOL FELIRATTAL »

rovat: Z generáció

Minden, ami Egyetem az új Navigátorban

Az PTE Universitas Televíziója immár két évtizede mutatja be az egyetem legfontosabb egyetemi eseményeit, íme a legfrissebb, március 18-i adás:

 

A műsor tartalma:

rovat: Navigátor

Z generációs hívószavak: REAKCIÓ

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a reakcióról.

 

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Nagy sikerrel zajlott a PTE Emlékfutás

A PTE Sportiroda első ízben rendezte meg a PTE Emlékfutást idén március
11-én, szerdán, melyen közel 1500 hallgató teljesítette a „történelmi távot”, illetve több mint 100.000 forintot tudtak gyűjteni a szervezők a határon túli magyar iskolakezdő gyerekek számára.

Az 1367 méteres táv teljesítése 1367 hallgatóval a PTE alapításának közelgő 650 éves évfordulójára kívánta felhívni a figyelmet, de a célok természetesen túlmutattak ezen. Végül 1448 PTE hallgató és oktató regisztrálta magát a futásra, akik így az egyetem egységét, és az universitás szellemiségét a sportban is megmutatták. A PTE számára kiemelten fontos, hogy a tudományos értékteremtés mellett az egyetemi polgárok az egészséges életmódban is példát mutassanak, amire ez az esemény kiváló alkalom volt.

 

rovat: Jubileum 1367-2017

Állami kitüntetettjeink nemzeti ünnepünkön

Magyarország köztársasági elnöke - a kormány előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Széchenyi-díjakat adományozott. Egyetemünk oktatói közül Széchenyi-díjat vehetett át Dr. Hebling János és Kovács L. Gábor professzorok.

Magyarország köztársasági elnöke - a kormány előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Széchenyi-díjakat adományozott: 

 

rovat: Elismerés

Oldalak

Come as you are, fucking robot!