Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

 

 

Hírek

Minden, ami Egyetem az új Navigátorban

Az PTE Universitas Televíziója immár két évtizede mutatja be az egyetem legfontosabb egyetemi eseményeit, íme a legfrissebb, március 4-i adás:

 

A 2015. március 4-i Navigátor műsorának tartalmából:

rovat: Navigátor

Z generációs hívószavak: SZABADSÁG

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a szabadságról.

 

 

rovat: Z generáció

ÁOK buszjárat a PTE polgárai számára

2015. február 6-án ismét elindult a PTE ÁOK buszjárata, mely a PTE minden hallgatója, oktatója és munkatársa számára is elérhető.

 

További információk az útvonalakról és megállóhelyekről, a jelentkezés módjáról és az aktuális díjszabásról az aok.pte.hu/busz címen érhetőek el.

 

rovat: Közérdekű

Kutatói portrék - Dr. Horváth Magdolna: Épített örökségünk

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében  Dr. Horváth Magdolna, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

 

rovat: Z generáció

Kilencedszer is Pollack Expo

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara a „Pollack Expo” szakmai kiállítást és konferenciát.

 

A különböző műszaki területek szakmai előadásai és a kiállítók standjainál bemutatott legújabb ipari fejlesztések diákoknak, építészeknek, mérnököknek, építkezni vagy korszerűsíteni vágyó lakosoknak, és minden műszaki újdonságokra fogékony érdeklődőnek egyaránt szóltak.

rovat: Egyetem

Tolvaly Ernő Festészeti Díj 2015

A Tolvaly Ernő Festészeti Díj kiállítás megnyitója és a díjak ünnepélyes átadása 2015. február 26-án került megrendezésre a Nádor Galéria Art&Med Kulturális Központban.

Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi tanár emlékére Dr. Colin Foster, a PTE Művészeti Kar volt dékánja 2010-ben festészeti díjat alapított a kiemelkedően tehetséges festőművész hallgatók támogatására. A kar Képzőművészeti Intézete és Hallgatói Önkormányzata szintén csatlakozott egy-egy díjjal a kezdeményezéshez, valamint az idei évben a Festészet Tanszék is átadott egy különdíjat.

rovat: Kultúra

Z generációs hívószavak: ÖSSZEOMLÁS

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói az összeomlásról.

 

 

rovat: Z generáció

Megemlékezés a bányászok emlékművénél

Pécs-Vasason egy bányabalesetben elhunyt brigád emlékére állítottak emlékművet. Ugyan a katasztrófa óta már több tíz év is eltelt, a település lakói fontosnak tartották, hogy ünnepélyes keretek között megemlékezzenek róla, kifejezve összetartásukat, életben tartva a bányászlét szellemiségét.

Az emlékmű tervezésének feladatát dr. Bachman Zoltán, a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Breuer Marcell Doktori Iskolájának vezetője kapta, melybe bevonta a DLA-s hallgatókat is.

 

rovat: In memoriam

Magyar Ápolók Napja

Az országgyűlés 2014-ben február 19-ét a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Kossuth Zsuzsa, az ápolás szakma „megteremtőjének” emlékére ünneplik minden évben a magyar ápolókat. 

Ahogy országszerte, Pécsett is kitüntetéseket adtak át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozóknak. A MESZK Baranya Megyei Területi Szervezet, a Magyar Ápolási Egyesület és a Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Házának díjai mellett a PTE Klinikai Központ Emlékoklevelei is átadásra kerültek.

rovat: Klinikum

Kutatói portrék - Balatoni Sándor: Zeneművészet, orgona

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Balatoni Sándor, a Művészettudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

rovat: Z generáció

Oldalak