Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

 

 

Hírek

Tíz éves a PTE FEEK

Tíz évvel ezelőtt alakult meg egyetemünk tizedik kara: a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetből alakult önálló egyetemi kar 2005-ben kezdte meg működését.

 

 

A Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar számos programot tartalmazó Jubileumi héttel ünnepelt.

 

rovat: Kari hírek

Első díjas a Pécsi Egyetemi Kórus

A Pécsi Egyetemi Kórus arany diplomát, I. díjat nyert a Szlovákiában 2015. május 7. és 10. között megrendezett Akademická Banská Bystricán, azaz az Európai Egyetemi Kórusok Versenyén.

 

A Liszt-díjas kanagy, Prof. Dr. Lakner Tamás által vezetett együttes ugyancsak elnyerte a legjobb külföldi kórusnak járó különdíjat. 

 

 

rovat: Kultúra

Z generációs hívószavak: KÖZÖSSÉG

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a közönségről.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Kutatói portrék - Dr. Vajda Péter: Húgyhólyag megnagyobbítás gyermekkorban

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Dr. Vajda Péter, az Általános Orvostudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

DPR 2015: Gratulálunk a NYERTESEKnek!

Az online megkérdezést május 13-án lezártuk, a kérdőívek feldolgozása folyamatban van. A részletes beszámolókat, eredményeket az ősz folyamán a honlapunkon www.pte.hu/dpr tesszük elérhetővé.

Diplomás Pályakövető Rendszer

Gratulálunk a NYERTESEKnek!

Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak az együttműködését, akik részt vettek az országos Diplomás Pályakövető Rendszer 2015-ös felmérésében!

rovat: DPR hírek

Z generációs hívószavak: JÖVŐ

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a jövőről.

 

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

IGYK sportsiker: tollaslabda

A PTE Illyés Gyula Kar I. évfolyam nappali tagozatos tanító szakos hallgatója, Johan Fanni a 2014/2015 tanév Magyar Egyetemi - Főiskolai Tollaslabda Országos Bajnokságon páros versenyszámban II. helyezést, egyéni versenyszámban III. helyezést ért el.

 

rovat: Egyéb

Kutatói portrék - dr. Gőzsy Zoltán: Egyház és állam a XVIII. sz.-i Magyarországon

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében dr. Gőzsy Zoltán, a Bölcsészettudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

„PTE Party tér” is lesz az idei Fishing on Orfű fesztiválon

A Pécsi Tudományegyetem (PTE), mint Magyarország első egyeteme elkötelezett híve a tradíciók megőrzésének és az igényes programoknak. Ennek megfelelően az idei, június 17-20. között zajló Fishing on Orfű fesztiválon a számos remek zenekar és egyéb program mellett a PTE is képviselteti magát, az erről szóló megállapodást Zeller Gyula, a PTE rektorhelyettese és Bokor Zoltán, a Fishing on Orfű Kft. ügyvezető igazgatója írta alá a csütörtöki sajtótájékoztató keretében.

rovat: Kultúra

Magyar nyelv és kultúra kurzus indul a Sao Paulo-i Egyetemen

A mai napon 21 év után újra magyar nyelv és kultúra oktatás kezdődik Latin-Amerika legnagyobb egyetemén, a térségben legkiemelkedőbb oktatási és kutatási potenciállal rendelkező Sao Paulo-i Egyetemen (USP).

A képzés a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Sao Paulo-i Egyetem szakmai együttműködésének keretei között, a Pallas Athené Domus Animae Alapítvány (PADA) támogatásával valósul meg.

rovat: Egyetem

Oldalak

Come as you are, fucking robot!