Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

Hírek

650 éves jubileumát ünnepli a Pécsi Tudományegyetem

2015. november 20-tól számítva, 650 nap múlva ünnepli alapításának jubileumi, 650. évfordulóját Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem. Az 1367-ben V. Orbán pápa által engedélyezett, és Nagy Lajos király által alapított felsőoktatási intézmény ebből az alkalomból jubileumi nyitóünnepséget szervezett. 

At esemény keretében visszaszámláló időgépet avattak, valamint együttműködési megállapodást írt alá Udvardy György megyéspüspök, Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, annak jegyében, hogy minőségi programsorozattal ünneplik meg méltó módon e szép jubileumot.

 

rovat: Jubileum 650

Díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülés a Magyar Tudomány Ünnepén

A Pécsi Tudományegyetem 2015. november 20-án tartotta díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülését, amelyen a honoris causa doktorok avatására, majd Arany Katedra Díj, professor emeritusi-, egyetemi magántanári-, címzetes tanári,- docensi címek és habilitált doktori oklevelek átadására került sor.

rovat: Elismerés

Z generációs hívószavak: DURVA

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a "durva" szóról.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Indul a PTE Jubileumi ünnepségsorozata!

A Pécsi Tudományegyetem megalapításának 650. évfordulójához kapcsolódó ünnepi előkészületek már javában zajlanak. Erről beszélgetett a PTE 650 Jubileumi Projekt szakmai vezetőjével, Jarjabka Ákos intézetigazgatóval az UnivPécs munkatársa.

Jarjabka Ákos (Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs)November 20-án indul a Jubileumi sorozat. Mi fog történni?

rovat: Jubileum 650

Z generációs hívószavak: HANG

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a hangról.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Angol nyelvű szentmisék a Piusz-templomban

Angol nyelvű szentmisék lesznek minden hónap 2. és 4. péntekjén a pécsi Piusz-templomban (7624 Pécs, Ifjúság útja 8.) este 6 órai kezdettel. 

Az első alkalom 2015. november 13. 18 óra, majd november 27. és december 11. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!  

 

Angol nyelvű szentmisék Pécsett!

rovat: Egyéb

Kutatói Portrék - Domoszlai Edit: Táncművészet

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Domoszlai Edit, Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Negyedszer rendezték meg a Szentágothai Napokat

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában negyedik alkalommal emlékeztek meg a névadóról születésnapja alkalmából. Az idei évben a tudományos ünnep programja szoboravatással is bővült, így Szentágothai János szobra méltó helyre került a kutatóközpont aulájában.

 

 

rovat: Egyetem

Doktori Oklevélátadó Ünnepség a Magyar Tudomány Ünnepén

A Pécsi Tudományegyetem Doktori Oklevélátadó Ünnepségére került sor a Magyar Tudomány Ünnepén 2015. november 5-én a Dr. Halasy-Nagy József aulában.

rovat: Elismerés

Nyerj iphone 6 plus okostelefont és személyre szabott egészségtervet!

Baranya megyében „Legfőbb értékünk az egészség!” címmel jelentős léptékű komplex egészségprogram valósul meg a közeljövőben, amelyben részt vesznek a PTE Egészségtudományi Karának hallgatói is.

A cél, hogy 3000 fő számára készítsenek egészségtervet. A projekt szakmai stábja ez utóbbihoz szeretnénk kérik a PTE karainak a szíves együttműködését, hogy propagálják saját területükön a projektet. Az online kérdőívek a www. egeszsegnyeremeny.hu honlapon érhetőek el, két változatban, hosszabb, vagy rövidebb kérdéssorral. 

rovat: Közérdekű

Oldalak

Come as you are, fucking robot!