Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

Hírek

Folytathatja nagyreményű kutatásait a PTE!

Kihirdették a GINOP-2.3.2-15 azonosító számú („Stratégiai K+F műhelyek kiválósága” című) pályázati felhívás első körös értékelési szakaszára beérkezett, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektek támogatásához való hozzájárulásról szóló Kormányhatározatot a Magyar Közlönyben. 

 

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) két projektjét is támogatásra érdemesnek tartották: a mesterséges megtermékenyítés sikerességének növelését, illetve a 3D nyomtatási és vizualizációs központ kialakítását célzó projekt egyaránt közel 2-2 milliárd forint uniós támogatásban részesül.

 

rovat: Tudomány

Közel 30 országból érkeznek a PTE nyári egyetemére

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja (PTE ÁOK NOK) idén szervezi a 17. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programját. Az egyre népszerűbb rendezvényre közel 30 országból több mint 50 diákot várnak, Angolától Chilén át egészen Japánig érkeznek majd a jelentkezők.

 

rovat: Egyéb

Véradásban első a PTE!

A 10. Országos Felsőoktatási Véradóverseny ünnepélyes díjátadására az EFOTT fesztiválon került sor július 15-én este, ahol kihirdették, hogy a legnagyobb egyetemek között az első helyet a Pécsi Tudományegyetem szerezte meg.

 

rovat: Egyetemi élet

Javított nemzetközi helyezésén a PTE!

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a Center for World University Rankings (CWUR). A világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listára a Pécsi Tudományegyetem (PTE) is felkerült az eredményei alapján. 

 

A tavalyihoz képest tizenhat helyet javítva, immár a 877. helyen található a PTE, vagyis a pécsi egyetem továbbra is a világ nemzetközi felsőoktatásának szűk elitjéhez, a top 3,6%-hoz tartozik!

 

rovat: Elismerés

Látványos modernizáció a Pécsi Tudományegyetemen

Magyarország kormánya az év elején döntött arról, hogy huszonnégy milliárd forinttal támogatja a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Modern Városok Programhoz kapcsolódó fejlesztéseit, a Pécsett tanuló külföldi hallgatók létszámának 2020-ra történő megduplázását. 

Már most látható, hogy a következő néhány évben rohamos fejlődés várható a pécsi egyetemen – ami többek között az infrastruktúra modernizációjában, és a magasan kvalifikált oktatók, kutatók hazacsábításában mutatkozhat meg. 

 

rovat: Közérdekű

Hordozható diagnosztikai készüléket kapott a PTE Gyermekgyógyászati Klinikája

Hordozható diagnosztikai készüléket kapott a PTE Gyermekgyógyászati Klinikája Mága Zoltán hegedűművésztől és támogatóitól.

 

rovat: Egyetemi élet

A Művészeti Kar a Színház és Film Intézettel közösen indít képzéseket

A 2016/2017-es tanévben először, a PTE Művészeti Kara a Színház és Film Intézettel közösen az alábbi négy féléves szakirányú továbbképzéseket hirdeti 2016. szeptemberi kezdéssel:

  • dokumentumfilm-alkotó 
  • mozgóképalkotó
  • színpad- és televíziós stage menedzser
  • előadó-művészeti műszaki vezető
  • előadó-művészeti gazdasági vezető
rovat: Oktatás

Toborzást hirdet a PEAC kosárlabdacsapata és Futsal szakosztálya

A PEAC férfi kosárlabdacsapata játékosokat keres a 2016/2017. évi bajnoki szezonra a Nemzeti Bajnokság II. osztályában és az Egyetemi Bajnokságban induló férfi kosárlabda csapatába. 

Jelentkezés: Czéh László szakosztályvezetőnél (lczeh@freemail.hu, 06 70 313 5843) vagy Horváth Balázs vezetőedzőnél (hoba0202@gmail.com, 06 30 968 7839).

 

 

rovat: Egyéb

Álláslehetőség PTE hallgatók számára

A PTE Marketing Osztálya munkatársat keres "online marketing asszisztens" pozícióra 2016. augusztus 1-jei kezdéssel.

 

Feladatok:

- Marketing osztály online kommunikációjának támogatása az egyetem közösségi média platformjain, különös tekintettel a PTE Facebook és YouTube csatornáira vonatkozóan

- Részvétel a PTE központi honlapjának (pte.hu) tartalommenedzsmentjében (hírek, események, egyéb tartalmak publikálása az oldalon)

rovat: Pályázat

Bereczkei Tamás a Bölcsészettudományi Kar új dékánja

Prof. Dr. Bereczkei Tamás lett a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának új dékánja. Kinevezése 2016. július 1-jétől esedékes, mandátuma három évre szól.

 

A professzort lenyűgözi a kar sokszínűsége, melyről úgy véli, hatalmas lehetőségeket rejt: ezáltal ugyanis minden képzés terén kitörési pontokat kereshetnek. Olyan reformokat tervez, melyek elősegítik majd a hallgatói létszám növekedését hazai és külföldi vonatkozásban egyaránt.

 

rovat: Oktatás

Oldalak

You shall not pass!