Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

 

 

Hírek

Minden, ami Egyetem az új Navigátorban

Az PTE Universitas Televíziója immár két évtizede mutatja be az egyetem legfontosabb eseményeit, íme a legfrissebb, május 27-i adás:

 

Az adás tartalmából:

rovat: Navigátor

Felsőoktatási nemzetköziesítési törekvések itthon és külföldön - konferencia

A Tempus Közalapítvány tisztelettel meghívja a Felsőoktatási nemzetköziesítési törekvések itthon és külföldön nemzetközi szakmai konferencia a Campus Hungary Programban című konferenciára.

 A konferencia céljai:

A konferencia célja, hogy a kulcsfontosságú témákra fókuszálva bemutassa a konvergencia régiós projekt sajátos tevékenységeit, eredményeit. Ezért a konferencián azokat a témákat és tevékenységeket helyezzük a középpontba, amelyek egyediek voltak vagy jellemzően a konvergencia régiós programhoz köthetőek. Például a nemzetközi megjelenések, nemzetközi szakértők bevonása a tevékenységekbe, a mobilitási órák középiskolások számára, a képzőhálózat kialakítása és a studyinhungary.hu honlap megújítása.

rovat: Egyéb

Iránytű a hallgató – felsőoktatás – munkaerőpiac háromszögéhez - műhelykonferencia

MEGHÍVÓ

Sikeres hallgató, az intézmény sikere

Iránytű a hallgató – felsőoktatás – munkaerőpiac háromszögéhez

– műhelykonferencia

 

A TÁMOP 411C projekt keretében megvalósuló műhelykonferencia célja a PTE munkaerő-piaci kutatásainak és alumni projektjének bemutatása az intézményfejlesztési eredmények és lehetőségek tükrében.

A konferencián a résztvevők számára átadjuk a 2015. évi PTE diplomás pályakövető rendszer tanulmánykötet.

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és a munkaerő-piaci kutatásokkal, diplomás pályakövetési rendszerrel foglalkozó munkatársait az eseményre.

rovat: Egyetem

Tíz éves a PTE FEEK

Tíz évvel ezelőtt alakult meg egyetemünk tizedik kara: a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetből alakult önálló egyetemi kar 2005-ben kezdte meg működését.

 

 

A Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar számos programot tartalmazó Jubileumi héttel ünnepelt.

 

rovat: Kari hírek

Első díjas a Pécsi Egyetemi Kórus

A Pécsi Egyetemi Kórus arany diplomát, I. díjat nyert a Szlovákiában 2015. május 7. és 10. között megrendezett Akademická Banská Bystricán, azaz az Európai Egyetemi Kórusok Versenyén.

 

A Liszt-díjas kanagy, Prof. Dr. Lakner Tamás által vezetett együttes ugyancsak elnyerte a legjobb külföldi kórusnak járó különdíjat. 

 

 

rovat: Kultúra

Z generációs hívószavak: KÖZÖSSÉG

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a közönségről.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Kutatói portrék - Dr. Vajda Péter: Húgyhólyag megnagyobbítás gyermekkorban

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Dr. Vajda Péter, az Általános Orvostudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

DPR 2015: Gratulálunk a NYERTESEKnek!

Az online megkérdezést május 13-án lezártuk, a kérdőívek feldolgozása folyamatban van. A részletes beszámolókat, eredményeket az ősz folyamán a honlapunkon www.pte.hu/dpr tesszük elérhetővé.

Diplomás Pályakövető Rendszer

Gratulálunk a NYERTESEKnek!

Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak az együttműködését, akik részt vettek az országos Diplomás Pályakövető Rendszer 2015-ös felmérésében!

rovat: DPR hírek

Z generációs hívószavak: JÖVŐ

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a jövőről.

 

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

IGYK sportsiker: tollaslabda

A PTE Illyés Gyula Kar I. évfolyam nappali tagozatos tanító szakos hallgatója, Johan Fanni a 2014/2015 tanév Magyar Egyetemi - Főiskolai Tollaslabda Országos Bajnokságon páros versenyszámban II. helyezést, egyéni versenyszámban III. helyezést ért el.

 

rovat: Egyéb

Oldalak

Come as you are, fucking robot!