Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

Hírek

Megújult a PTE mobiltávközlési szolgáltatásokra vonatkozó szerződése

Megújult a PTE mobiltávközlési szolgáltatásokra vonatkozó szerződése.

Részletes tudnivalók az új tarifákkal és csomagokkal kapcsolatban itt találhatók:

http://kancellaria.pte.hu/iig/tajekoztatok/tavkozles

 

 

 

 

rovat: Közérdekű

Közép-európai hallgatói konferenciának ad otthont a PTE

Összesen nyolc közép-európai országból több mint kétszáz egyetemista vesz részt az Erasmus Student Network (ESN) Közép-európai Platform konferenciáján október 27-30. között a Pécsi Tudományegyetemen.

Közép-európai hallgatói konferencia a PTE-n

 

rovat: Oktatás

Rangos elismerésekben részesült a PTE Klinikai Központja

A napokban rendezték Budapesten a XXXIV. Medicina TOP konferenciát és V. Egészségügyi Miniszteri – Államtitkári Csúcstalálkozót. Az eseményen díjazták a 2016. év kimagasló teljesítményt nyújtó egészségügyi intézményeit. A Klinikai Központ „Kiváló Egyetem” díjat, míg az I. sz. Belgyógyászati Klinika „Kiváló Kardiológiai Centrum” elismerést nyert el.

Rangos elismerésekben részesült a PTE Klinikai Központja

Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

 

rovat: Klinikum

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából rendezett központi koszorúzási ünnepséget a Pécsi Tudományegyetem október 21-én, a Közgazdaságtudományi Kar belső udvarában elhelyezett emléktáblánál.

Fotó: Aknai Péter

 

rovat: Egyetemi élet

Jótékonysági vízilabda gála a Gyermekgyógyászati Klinikáért

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, a Medikus Sportegyesület, a PVSK-Mecsek Füszért OB. I. vízilabda csapata Kemény Dénes fővédnökségével a pécsi Hullámfürdőben Jótékonysági Vízilabda Gálát szervez2016. október 26-án, szerdán 18:00 órai kezdettel. A Gála teljes bevételével a pécsi Gyermekgyógyászati Klinikát támogatjuk.

Jótékonysági vízilabda gála a Gyermekgyógyászati Klinikáért

 

rovat: Közérdekű

Egyetemi megemlékezések, emlékprogramok 1956 jegyében

A Pécsi Tudományegyetem polgárai idén is számos eseményen emlékeznek meg az 1956-os forradalomról:

Fotó: Dr. Debreczeni László

Fotó: Dr. Debreczeni László 

2016. október 25. 14:30

„Az 1956-os forradalom a hazai és külföldi történelemtankönyvekben” c. poszterkiállítás megnyitója

rovat: Kultúra

Gálával köszönti külföldi ösztöndíjasait a PTE

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében már közel 500 külföldi hallgató érkezett a Pécsi Tudományegyetemre az elmúlt három tanévben. A program ezért nem csak a magyar külgazdasági stratégia fontos sarokköve, hanem a PTE nemzetközi törekvéseiben is kiemelt helyet foglal el. Ezek miatt tartotta fontosnak az egyetem vezetése és a PTE Külügyi Igazgatósága, hogy külön gálával köszöntse a jelenleg nálunk tanuló, mintegy 440 ösztöndíjas hallgatót. 

Gálával köszönti külföldi ösztöndíjasait a PTE

 

Az ösztöndíjprogram keretében a világ 51 országából érkezhetnek hallgatók, akik már számos képzési szinten (részképzés, alapképzés, mesterképzés, doktori képzés és egységes osztatlan képzés) tanulnak a PTE mind a 10 karán. A Stipendium Hungaricum remek lehetőséget jelent tehát az egyetem minden képzésének arra, hogy megerősítse a nemzetközi törekvéseit.

rovat: Egyetemi élet

Ismét nagy siker volt: Kutatók Éjszakája a Pécsi Tudományegyetemen

Szeptember utolsó napján Pécsett és Szekszárdon több mint 150 programot szervezett a Pécsi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján. 

 

rovat: Tudomány

Tovább modernizálódott a PTE Klinikai Központ eszközparkja

Átadták egyetemünk Janus Pannonius Klinikai Tömbjében azt a két, rendkívül modern képalkotó diagnosztikai készüléket, melyek használatával jelentősen csökken egyes vizsgálatokra – így belgyógyászati, onkológiai, ízületi vizsgálatokra – a várakozási idő. Ráadásul a daganatos megbetegedések időbeni felismerésében is nagy segítségére lehet az orvosoknak ez a fejlesztés.

 

Európai uniós forrásból szerzett be a közelmúltban a Pécsi Tudományegyetem egy MR (mágneses rezonancia-alapú) és egy PET/CT készüléket, melyeknek köszönhetően jelentősen kibővültek a képalkotó diagnosztikai lehetőségek a PTE Klinikai Központjában.

 

rovat: Klinikum

Elégedettek a külföldi hallgatók a PTE-vel!

„Nagyon jó” minősítést kapott a Pécsi Tudományegyetem a StudyPortals  elnevezésű szervezet európai egyetemek hallgatói elégedettségmérése alapján készített rangsorában. A külföldi hallgatók az adható 10 pontból átlagosan 8 pontnál jobbra értékelték a PTE-t, amivel kiérdemelte az intézmény a StudyPortals díját és elismerését.

Elégedettek a külföldi hallgatók a PTE-vel! / Verébi Dávid/PTE ÁOK

Fotó: Verébi Dávid/PTE ÁOK

 

rovat: Oktatás

Oldalak

You shall not pass!