Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

 

 

Hírek

Új korszerű CT berendezés a Pécsi Diagnosztikai Központban

A Pécsi Diagnosztikai Központ áprilistól egy új CT berendezést helyezett üzembe, mely korábbi társánál alacsonyabb sugárterheléssel rendkívül sokrétű diagnosztikára alkalmas. Az elődjénél gyorsabban és gazdaságosabban üzemeltethető készüléket a Központ önerőből tudta megvásárolni.

 

 

 

 

rovat: Klinikum

Z generációs hívószavak: LEHETŐSÉG

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a lehetőségről.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Minden, ami Egyetem az új Navigátorban

Az PTE Universitas Televíziója immár két évtizede mutatja be az egyetem legfontosabb eseményeit, íme a legfrissebb, április tizenötödikei adás:

Az adás tartalma: 

rovat: Navigátor

Kutatói portrék - dr. Trócsányi András: Kulturális földrajz

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében dr. Trócsányi András, a Természettudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Új sugársebészeti eljárások a pécsi onkológián

Egy komoly beruházás eredményeként több mint 3 évvel ezelőtt a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának Onkoterápiás Intézetében meg tudták kezdeni az igazán korszerű sugárterápiás ellátást, sok szempontból úttörő szerepkörben. 3 év után elmondható, hogy a modern kezelésekkel kapcsolatban már komoly klinikai tapasztalatokkal rendelkeznek.

 

rovat: Klinikum

Z generációs hívószavak: TÜKÖR

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a tükörről.

 

http://www.zgeneracio.hu/

Tekintse meg kutatói portréinkat ANGOL FELIRATTAL »

rovat: Z generáció

Nagyprojektté nyilvánították a pécsi 400 ágyas klinika felújítását

Mint az ismertté vált, a tegnapi napon több mint 160 millió euró (mintegy 48 milliárd forint) uniós támogatást hagyott jóvá magyarországi, köztük pécsi egészségügyi beruházásokra az Európai Bizottság. Ezzel a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ 400 ágyas klinikai tömb projektjét nagyprojektté nyilvánították, vagyis immár az Európai Unió is elismerte annak jelentőségét, fontosságát.

A támogatást még az előző, a 2007 és 2013 közötti pénzügyi időszak keretéből ítélte meg a bizottság. Ez azt jelenti, hogy korábban indult, már folyamatban lévő, illetve magyar forrásokból akár már meg is valósult beruházásokhoz hagyták jóvá pénz kifizetését Magyarországnak az unió regionális fejlesztési alapjából.

rovat: Klinikum

Kutatói portrék - Dr. Ács Péter: Sclerosis multiplex

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Dr. Ács Péter, az Általános Orvostudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.

 

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Nyitott Egyetem: Dr. Lénárd Kata pszichológus

A Nyitott Egyetem következő előadója Dr. Lénárd Kata pszichológus. Az előadás témája: Iskolai zaklatás – A gyermekek közötti terrorizálás, megfélemlítés pszichológiája.

 

  • Az előadás időpontja: 2015. április 14. 18 óra
  • Helyszín: Pécsi Tudományegyetem, Vargha Damján Konferenciaterem (Pécs, Ifjúság útja 6.)

Szeretettel várjuk Önt és kedves családját!

 

rovat: Nyitott Egyetem

Továbbra is az élmezőnyben a PTE

2015-ben ismét többen választották a Pécsi Tudományegyetemet, mint az előző években, 2013 óta több mint 800-zal nőtt a pécsi egyetemre jelentkezők száma. Ezzel az intézmény megőrizte negyedik helyét a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők népszerűségi listáján. Ez az eredmény különösen abból a szempontból fontos, hogy a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma országosan csökkent. 

A 2015 szeptemberében induló képzésekre 12.371 felvételiző adta be jelentkezését Pécsre, a jelentkezők közül 5.779-en első helyen jelölték meg az PTE-t. A pécsi egyetem mesterszakjait 2.138 fő választotta, és tovább nőtt az alap és osztatlan képzésekre nappali munkarendben jelentkezők (8.019 fő), valamint az állami ösztöndíjas képzéseket választók száma is (11.050).

 

rovat: Egyetem

Oldalak

Come as you are, fucking robot!