Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

Hírek

Világbajnok lett Michelisz Norbi

Privát bajnoki címet szerzett Michelisz Norbert, miután harmadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) utolsó futamán, maga mögött tartva legnagyobb riválisát, a marokkói Mehdi Bennanit. 

 A gyári csapatok pilótáit is figyelembe véve a hatodik helyen fejezte be a WTCC-idényt.

 


 

rovat: Egyéb

Minden, ami Egyetem az új Navigátorban!

Az november 26-i adásban az alábbi témákkal jelentkezik a műsor:

A tartalomból:

rovat: Navigátor

Könyvbemutató a PTE KPVK-n

Az egyetemes erkölcs lehetőségével, napjaink társadalmi, kulturális és politikai válságjelenségeivel foglalkozott az a könyvbemutató, amelynek a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara adott otthont november 25-én.

A rendezvényen az Is a Universal Morality Possible? (Van-e egyetemes erkölcs?) című, angol nyelvű tanulmánykötetet mutatták be az érdeklődőknek az alkotók. A könyv a L'Harmattan Kiadó gondozásában jelent meg Budapesten 2015-ben. Szerzői az egyetemes erkölcs kérdését vizsgálják történeti és kortárs etikai perspektívákból. A könyv különlegessége, hogy a más-más tudományterületi nézőpontokat képviselő szerzők a témát az egyetemes erkölcs eszméjét napjainkban érintő társadalmi, kulturális, politikai kihívások jegyében közelítik meg.

rovat: Egyetem

Kutatói portrék - Michelisz Norbert: Túraautó versenyzés

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Michelisz Norbert autóversenyző, a Közgazdaságtudományi Kar egykori hallgatója nyújt betekintést sportágába.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

650 éves jubileumát ünnepli a Pécsi Tudományegyetem

2015. november 20-tól számítva, 650 nap múlva ünnepli alapításának jubileumi, 650. évfordulóját Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem. Az 1367-ben V. Orbán pápa által engedélyezett, és Nagy Lajos király által alapított felsőoktatási intézmény ebből az alkalomból jubileumi nyitóünnepséget szervezett. 

 

rovat: Jubileum 650

Díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülés a Magyar Tudomány Ünnepén

A Pécsi Tudományegyetem 2015. november 20-án tartotta díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülését, amelyen a honoris causa doktorok avatására, majd Arany Katedra Díj, professor emeritusi-, egyetemi magántanári-, címzetes tanári,- docensi címek és habilitált doktori oklevelek átadására került sor.

rovat: Elismerés

Z generációs hívószavak: DURVA

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a "durva" szóról.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Indul a PTE Jubileumi ünnepségsorozata!

A Pécsi Tudományegyetem megalapításának 650. évfordulójához kapcsolódó ünnepi előkészületek már javában zajlanak. Erről beszélgetett a PTE 650 Jubileumi Projekt szakmai vezetőjével, Jarjabka Ákos intézetigazgatóval az UnivPécs munkatársa.

Jarjabka Ákos (Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs)November 20-án indul a Jubileumi sorozat. Mi fog történni?

rovat: Jubileum 650

Z generációs hívószavak: HANG

A Pécsi Tudományegyetem Z generációs kutatói portrésorozatot indított az itt folyó tudományos munka sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat különlegessége azon izgalmas, vonzó és erőteljes hívószavak azonosítása, melyek a fiatal korosztály sajátos kommunikációs stílusát, elsődleges értékeit fémjelzik. E hívószavakból készített sorozatunk következő részében abba nyújtunk betekintést, hogy miként vélekednek a különböző tudományterületek ifjú kutatói a hangról.

 

http://www.zgeneracio.hu/

rovat: Z generáció

Angol nyelvű szentmisék a Piusz-templomban

Angol nyelvű szentmisék lesznek minden hónap 2. és 4. péntekjén a pécsi Piusz-templomban (7624 Pécs, Ifjúság útja 8.) este 6 órai kezdettel. 

Az első alkalom 2015. november 13. 18 óra, majd november 27. és december 11. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!  

 

Angol nyelvű szentmisék Pécsett!

rovat: Egyéb

Oldalak

Come as you are, fucking robot!